Prelepa Drina / thinkstock photo
Prelepa Drina / thinkstock photo

Pet razloga zašto je Srbija idealna destinacija za letovanje

Podeli

Letovanje – omiljena reč velikog broja ljudi, ona o kojoj i vi, već u zimskim mesecima, šuškate, zar ne?

Ta reč miriše na so, kada bi mogla da se opipa bila bi pesak, a kada bi mogla da se čuje, bila bi šum talasa…

A šta ako bismo vam rekli da letovanje može da miriše na maline, da se čuje kao zvuk prvih petlova, da uči o starim zanatima, da priča legende, da se opipa kao grumen rodne zemlje u ruci?

Srbija i njeni domaćini nude alternativnu vrstu letovanja, onu zbog koje biste sigurno porazmislili da more ostavite za sledeću godinu.

Svoj na svome.

Naravno da nova i nepoznata mesta donose uzbuđenje i određenu vrstu radosti ali kolone vozila koje se lagano kotrljaju ka južnoj pravoslavnoj braći i oni koji godinama tvrde da im je baš na tom istom pesku, na tom istom prstu odmor savršen, ipak govore u prilog da volimo dobre i proverene stvari. A Srbija je i dobra i proverena, pa zar bismo vas mi lagali?

Čulo ukusa.

Svi znamo onaj osećaj kad odemo negde, pa proveravamo danima šta nam najviše prija da jedemo i pijemo, zar ne? Srbija i srpski specijaliteti su nadaleko poznati po svojoj izvrsnosti i može li letovanje biti lepše kad vas srpski domaćin za doručak sačeka npr. sa gibanicom ili mantijama, sa domaćim kiselim mlekom, ili vam za ručak servira teletinu ispod sača, preko koje se topi kajmak, a za večeru ponudi proju sa domaćim suhomesnatim? A na kom to letovanju možete da pijete vodu sa česme bez bojazni od kojekakvih bakterija?

Probiotike sačuvajte za sledeću godinu i opušteni krenite na letovanje. Još jedan poen za domaći teren.

Upoznaj, da bi više voleo.

Putovanja su melem za dušu i najbolji učitelj. I to nije ekskluzivno pravo putovanja u inostranstvo. Gde god da izaberete da letujete u Srbiji, u samom tom mestu i u okruženju ćete imati bogat katalog prirodnih i kulturno – istorijskih spomenika.

Napravite nezaboravne selfije u prirodnim okruženjima kakvi su ravni onima iz svetskih magazina, i stvorite neizbrisive uspomene uživajući u onom što nam Srbija nudi. Istražite, spoznajte, naučite, ZAVOLITE!

MultiSve.

Ravnice, planine, reke, jezera. Pravosljavlje, katoličanstvo, islam, judaizam. Tradicija, kultura, istorija, mit. Sve na jednom mestu. Sve na samo 88361 km2.

Bezbednost.

Verovatno smo vas iznenadili sa ovim ali tako to biva kada imaš ne jednog, već 3 politikologa u ekipi koji revnosno prate “svetsku političku scenu i dešavanja”. Svidelo nam se to ili ne, hteli mi to da prihvatimo ili ne, bezbednost je godinama ranjiva kategorija gotovo na svim letovalištima koja su ljudima sa naših prostora bliska srcu. Svetska komešanja o kojima u svakoj letnjoj sezoni slušamo nam nisu nepoznanica i ne treba zbog toga uskratiti sebi željeno letovanje ali ko još voli da na odmoru strepi?

Kada letujete u Srbiji svetski bezbednosni izazovi su, usuđujemo se da kažemo, svedeni na minimum. A biti bezbedan i osećati se bezbedno na letovanju je preduslov za dobar odmor.

A kao i sve u životu, da bi se argumentovano moglo nešto tvrditi, TrippinSrbija je upravo sve navedeno lično i proverio, izabravši upravo Srbiju za svoju letnju destinaciju u junu. 11 dana provedenih u Srbiji, preko 800km pređenih, 2 smeštaja, mnogobrojni lokaliteti, puno pešačenja, uživanja, kupanja i sunčanja.

Upoznaj putujuću petorku OVDE

Aleksandra Miladinović, Bojan Vasojević, Marjan Dragić, Rade Rogač i Tanja Vasojević - Putujuća petorka koja stoji iza imena TrippinSrbija. TrippinSrbija predstavlja jedinstven projekat na ovim prostorima ali i šire. U eri novih tehnologija, mi smo prvi i za sada jedini domaći travel blog fokusiran isključivo na Srbiju. Poznati pod krilaticom Nemaš izgovor, obiđi Srbiju od 2016. godine predstavljamo svojevrsan autoritet, kada je u pitanju domaći turizam. Pod konceptom jedan dan - jednom mesečno prešli smo do sada više od 11000km i upisali na svoju mapu preko 130 lokaliteta.

Našu petočlanu ekipu čine 3 diplomirana politikologa, 1 arhitekta i 1 građevinac i taj savršen spoj struke i interesovanja na jedinstven, nesvakidašnji i do sada neviđen način u Srbiji menja i upotpunje turističku sliku Srbije. Na misiji smo istraživanja i predstavljanja predela i lokaliteta Srbije, koji su većini ljudi nepoznati i objedinjavajući ih sve na jednom mestu, na našim profilima na društvenim mrežama i na blogu, radimo na tome da ta mesta dobiju pažnju koju zaslužuju.

A vi, koja je vaša srpska letnja destinacija?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 875 idi na stranu