Dve Nove godine u Novom Sadu

Najbajkovitije mesto, na kom možete poljubiti voljenu osobu kad časovnici otkucaju u ponoć je Novi Sad – grad ZIMSKE FANTAZIJE – ne samo zato što neguje romantični zimski duh, na kakvom bi mu pozavidele mnoge evropske prestonice, nego i zato što će u ovom gradu biti obeležene DVE Nove godine.

Izvor: PR

Četvrtak, 28.12.2017.

10:00

Dve Nove godine u Novom Sadu

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija “Novi Sad 2021” počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu. Predstavljena kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, tako će i dva programska koncepta dočeka Novih godina biti drugačija.

31. decembra Novi Sad će imati prvi režirani doček Nove godine uz autorski tim reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je specijalan zadatak da Novi Sad u novogodišnjoj noći oživi svoje zgrade, ulice i centralne trgove. Na glavnom novosadskom trgu nastupiće velike zvezde regionalne scene kao što su Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S. dok će na Trgu republike biti upriličen dnevni program uz bendove The Gift, JeuNS, Street meat i mnoge druge, kao i uz bogatu gastronomsku ponudu vojvođanskih specijaliteta, domaćih piva i čuvenih vina sa Fruške gore. Studio M biće mesto okupljanja ljubitelja elektronske i rep muzike kada će u okviru velike žurke Re:Shape NYE, na dve bine nastupiti neki od najboljih techno i rap izvođača kao što su John Acquaviva, začetnik avangarde u tehno kulturi i muzici, Krešo Bengalka, gangsta lord i vođa najtvrđeg trep talasa na Balkanu, Kristijan Molnar, Aleksandra Duende, pizzaboi, Rasheed, Yeah Left i mnogi drugi. Najmlađe Novosađane i njihove drugare očekuje bogat program dečije Nove godine u Dunavskom parku kada će nastupiti dečiji horovi, plesni i kreativni studiji i naravno Deda Mraz.

Istražite lepote Novog Sada, uživajte u bogatom programu i prepustite se slavljeničkoj atmosferi, ali štedite energiju.Već 13. Januarana Dočeku 7526. godine na više od 21 kultne lokacije, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Mostovi koji će spojiti konceptualno različite izvođače, žanrove i prostore predstavljaju tradicionalnu muziku pravog virtuoza, Slobodana Trkulje i benda Imar iz Škotske u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta, duhovnu muziku Divne Ljubojević u pozorišnoj sali NIS-a, Laibachov prepoznatljivi tvrdi zvuk u velikoj sali najstarijeg nacionalnog teatra, Srpskog narodnog pozorišta, veliku regionalnu pop zvezdu, Kaliope u Pozorištu mladih, neke od najznačajnijih jazz umetnika sa naših prostora Matiju Dedića i Zorana Predina u Novosadskoj sinagogi, Dečju filharmoniju u Gradskoj kući, operu za decu udruženja Visoko C u Eđšegu, sjajan spoj tamburaških sastava iz Osijeka i Novog Sada predvođenih Dušanom Svilarom u Studiju M, moderan cirkus i kabare Ludifiko u Zapadnom holu SPENSa, različita kulturno-umetnička društva iz Zone 021 u holu Železničke stanice, dok će budući Youth Creative Polis, tzv. Kineska četvrt predstaviti programe na četiri lokacije za ljubitelje tehno zvuka i rep muzike, kada će Paul Ritch iz Francuske, Lag, Klaus i Vladimir Aćić nastupiti u Fabrici, a Necone, Friday Swag, Janchezz, Rasheed i Yeah Left u Quarteru. Kako je ovo samo deo programa za Doček 13. januara, brojni izvođači na zanimljivim lokacijama tek će biti objavljeni u narednom periodu.

Dakle, gotovo da nema ustanove, zdanja, pa čak ni uličice u Novom Sadu koji između 31. decembra i 13. januara neće biti pozornica ZIMSKE FANTAZIJE. Dobro raspoloženje će vas “vrebati” iza svakog ugla! Zato, budite pažljivi: ako tada posetite Novi Sad, taj grad će se zauvek useliti u vaše srce! A onda, nećete imati kud – moraćete tu dočekati i 2019. godinu!

Više informacija na sajtu organizatora dočeka Nove godine u Novom Sadu, Fondacije „Novi Sad“ 2021 – www.novisad2021.rs, kao i na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada – www.novisad.travel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: