Bajkovita zima u Novom Sadu

Novi Sad, Újvidék ili Neusatz već tri stotine godina prostor je raznolikog i bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2016.

09:00

Default images

Jedna od deset najboljih evropskih turističkih destinacija u 2016. godini i evropska prestonica kulture za 2021. godinu, ove zime otvoriće ne samo svoja vrata za sve posetioce, već i svoje srce svima koji nađu načina da u novosadskoj zimskoj bajci i uživaju.

Dođite u grad muzeja, galerija, arhitekture, najrazličitijih i najraznovrsnijih manifestacija poput internacionalno nagrađivanog muzičkog festivala EXIT, u grad sjajnih domaćina. Dođite u jedan od retkih gradova čije ime stranci koji su ovde boravili, izgovaraju sa osmehom i uverite se zašto je tako.

Pozivamo vas da prve, praznične trenutke dolazeće 2017. dočekate u Novom Sadu, proslavljajući dva Božića i dve Nove godine.

Između dva Božića, između julijanske i gregorijanske Nove godine, u Novom Sadu živi vreme radosti, srećnih trenutaka, darivanja i deljenja. U vreme zimskih prazničnih svečanosti novosadski trgovi i ulice su koncertni podijumi i dvorane, mesta univerzalnih poruka ljubavi, sreće i mesta otvorenog srca za sve ljude. Muzika i ples, sreća i darivanje, zadovoljstvo i uzajamnost, nekonvencionalnost i otvorenost, tolerancija i prihvatanje, kreativnost i nova iskustva, postaviće Novi Sad u vaša srca zauvek.

U novogodišnjoj noći, dozvolite sebi neponovljivo iskustvo uživajući u Novogodišnjem koncertu na Trgu slobode, u pesmi i igri, radosti i opuštenoj atmosferi. Događaj je tradicionalno postao mesto okupljanja starih prijatelja rasutih po svetu i mesto novih druženja iz kojih se rađaju neka nova prijateljstva ili buduće ljubavi. Zato već sada svojim prijateljima zakažite susret u Novom Sadu na mestima koja već znate ili koja želite da upoznate i zajedno uđite u „Novo leto“.

Pozivamo vas da osetite novogodišnju toplinu ravničarskog grada, da se prepustite laganoj šetnji ulicama i pesmi njenih svirača, da uzvratite osmeh slučajnim prolaznicima. Razmenite iskru i osetite prazničnu euforiju na trgovima, pasažima i pijacama. Zastanite pred uličnim crtačima, prođite Božićnom ulicom i svojim čulima poklonite uživanje u vojvođanskim slatkišima. Okusite neka od brojnih domaćih vina ili raznolikih tradicionalnih jela koja su savršena i neponovljiva kombinacija kuhinja od Beča do Istanbula.
Šta čini zimu u Novom Sadu bajkovitom?

Novi Sad svojim sugrađanima i svima koji se u njega upute tokom decembra i januara, ponudiće magične i nezaboravne trenutke.

Novosadski Trg slobode biće „Novosadski Winterfest“ – mesto na kojem ćete moći da se ugrejete i pesmom i hranom i divnim ambijentom, da budete humani, da zapevate, da ponesete suvenir, da uživate u umetnosti, kao i da se prvi put posle 50 godina, novosadskim centrom provozate kočijama.

Bajka se ovde ne završava..

Fijaker vas može odvesti i do „Ledene šume“ u koju će se tokom prazničnih dana pretvoriti novosadski „Dunavski park“. Klizalište će biti sve njegove staze i ova ledena oaza u sred ravnice, biće pravi događaj za sve uzraste.

Zato vas još jednom pozivamo da ove zime ne odolite novogodišnjoj čaroliji Novog Sada, da dođete i dozvolite nam da vam stvorimo nezaboravne uspomene.

Više informacija na sajtu Turističke organizacije Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: