Foto: Irene Millerr/Shutterstock
Foto: Irene Millerr/Shutterstock

5 saveta za savršena putovanja

Podeli

Da li volite pre putovanja da dobro istražite destinaciju koju posećujete? Danas nam je to na svu sreću lako dostupno, pa od spiska mesta koja vredi posetiti, preko hrane koju je dobro probati, na društvenim mrežama lako otkrijemo i šta u ovom trenutku na ulicama nose i kako se oblače oni koji šetaju Barselonom, Madridom, Londonom, Njujorkom...

Sreća digitalnog sveta i interneta je to što informacije dobijamo u momentu i zato je uvek najvažniji savet da internet koristite pametno i kvalitetno, poput ovog načina. A uz sve to donosimo vam još top 5 saveta za putovanja koje smo sasvim random skupili na jednom mestu!

Krovni koferi za neopterećujuće pakovanje

Svako putovanje automobilom za više osoba donosi sa sobom jednu zapitanost – gde sve spakovati?! Iako veliki, prtljažnici automobila su uvek ograničeni, a posebno je to reč kada putovanja uključuju decu, pa se nosi i raznorazna oprema, kolica, igračke... Krovni koferi su u svim tim situacijama nešto što neverovatno olakšava ceo proces pakovanja i smišljanja koliko čega poneti. Zato prvi naš savet za sve one koji često putuju svojim kolima jesu krovni koferi i ulaganje u ovaj vid dodatne opreme.

Dobijaju se i drugi benefiti, jer krovni koferi dolaze sa nosačima koji se mogu koristiti i za prevoz bicikala, daski za surfovanje, čamaca, pa su i letovanja van drugih putovanja onda dosta lagodnija, jer svašta može da stane, a teret da se odlično rasporedi.

Aranžmani za daleke destinacije i njihove rezervacije

Daleke destinacije se retko kada planiraju ad hok, već je za njih potrebna određena, duža priprema. Ukoliko čekate last minute ponude, potrebno je da znate da će one sigurno postojati, ali se vrlo retko dogodi da ima mesta baš za onoliko osoba koliko ste planirali. Last minute ponude za daleke destinacijesu odlična varijanta kada putujete sami, zato je savet da ih najčešće čekate.

Kada se radi o grupnoj poseti, a ako ne želite da sve samostalno osmislite i organizujete, daleke destinacije se „hvataju“ mesecima unapred, u okviru prvih ponuda ili kroz duže istraživanje ponude turističkih agencija. Dodatni, bonus savet: ne zaboravite da pogledate šta nude i agencije iz drugih gradova, nemojte se vezivati samo za one u svom gradu ili samo one u svojoj državi. Svašta izvan toga može da se pronađe po odličnim cenama.

Kada se gledaju ponude za doček Nove godine?

Novogodišnji praznici su savršeno vreme da se posete određeni gradovi poput beča, Praga, Istanbula... Evropa u tom periodu godine nudi zaista odlične doživljaje, a ponude za doček Nove godine su već pristigle, da se zna. Uhvatite li neku first minute ponudu imaćete aranžamn koji je zasigurno vrlo dobar i pristupačan, posebno što imate vremena da ga isplatite. Ponude za doček Nove godine uvek budu najaktuelnije u periodu septembra i oktobra, pa nemojte posle da bude žaljenja što je nešto promaklo.

Avionske karte sedam nedelja pre leta

Vlada jedno mišljenje da je avionska karta najjeftinija kada je kupite pola godine do godinu dana pre leta. Prvo, ko to može da planira, drugo – tada se ispostavi da je najskuplje plaćena. Pravilo koje „radi“ jeste da se karta za letove kupuje sedam nedelja pre termina, tada su uglavnom najjeftinije, odnosno deset nedelja pre kada je reč o prekookeanskim letovima. Bacite se na računanje vremena, pa onda i na traženje karte!

Otkrijte housesitting mogućnost!

Mnogo termina u pretrazi smeštaja danas postoji, a jedan sve poznatiji jeste housesitting. Naime, radi se o principu da putem interneta pronađete osobe koje daju svoj stan ili kuću na čuvanje nekom od turista, i to bez novčane naknade. Na ovaj način se može u dogovoru s vlasnicima pronaći smeštaj na nekoliko dana, pa čak do nekoliko godina. Za sve vam je potrebno malo više otvorenosti i spremnosti na kompromise!

Koji biste vi savet za lakša i lepša putovanja uvek podelili sa svetom?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 485 idi na stranu