Izvor: B92

Turska je godinama unazad jedna od posećenijih zemalja. Turisti iz celog sveta putuju u Istanbul, da obiđu grad koji je smešten na dva kontintenta i odiše istorijom. Pored toga, turisti biraju Tursku kao odličnu destinaciju za letovanje, i to posebno njenu Antalijsku regiju. Ovo nije slučajno s obzirom da Antalijsku regiju krase prelepe plaže i letovališta koja nude sadržaje za sve generacije. Zbog toga se ova regija naziva još i biserom turske rivijere.

Antalija,Alanja, Kemer, Side i Belek – najpoznatija su letovališta u Antalijskoj regiji. Svako od ovih mesta je jedinstveno i neponovljivo. Međutim, postoji par zajedničkih osobina za svih 5 letovališta. U nastavku saznajte o čemu je reč.

Uživanje u turskom gostoprimstvu

Foto: Promo

Turci su nadaleko poznati kao veseo narod, koji voli da uživa u hrani, piću, turskom melosu... Pored toga, jako su ljubazni i učiniće sve da turistima učine odmor što prijatnijim. Potrudiće se da organizuju zanimljiv noćni provod, usluže turiste u barovima i kafićima kako dolikuje ipripremeukusne turske specijalitete.

Hoteli sa vrhunskom All inclusive uslugom

Foto: Promo

Duž obale Antalijske regije smešteni suluksuzni hoteli koji su opremljeni tako da svojim gostima pruže maksimalno dobru uslugu. U sklopu većine hotela nalazi se jedan ili više bazena, tobogani i klub za decu, bar pored bazena, prodavnica, komforne sobei privatna plaža. Ovde možete uživati u odličnom All inclusive konceptu. Recimo,hoteli iz Sherwood lanca, Grand Zaman Beach i Grand Zaman Garden, Limak Limra Hotel & Resort, samo su neki od poznatih hotela u kojima možete odsesti tokom letovanja u Antalijskoj regiji i odmor provesti na pravi način.

Ovde se nalaze neke od najlepših plaža

Foto: Promo

U Antalijskoj regiji Turske sezona traje 6 meseci, od maja do oktobra. Ovo je mogće zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi i gotovo savršenoj temperaturi mora. Pored klime, letovališta u Antalijskoj regiji krase neke od najlepših plaža na svetu, kao štu su čuvena Lara, Kleopatra, Konjalti... One su duge i peskovite, sa ležaljkama i suncobranima, terenima za odbojku na pesku i brojnim barovima, ali i pružaju mogućnost da se oprobate u sportovima na vodi.

Šoping – nezaboravno iskustvo u Turskoj

Foto: Promo

Pazariti u Turskoj je pravo uživanje, bilo da šopingujete turske poslastice, kožu, suvenire ili nešto sasvim drugo. U mestima u Antalijskoj regiji možete naići na manje ili veće radnje gotovo na svakom koraku – duž pešačke zone ili glavne ulice, u samom centru, u tržnim centrima i na drugim mestima. U Turskoj nije ništa neobično cenkati se sa prodavcima, naprotiv, turski trgovci su navikli da se cenjkaju i uživaju u tome.

Ukoliko se još uvek niste odlučili kuda ćete na letovanje, razmislite o poseti Turske! Pogledajte ponudu hotela u Antalijskoj regiji i izaberite jedan po svojoj meri. Plus je što, uz uplaćen aranžman za Antalijsku regiju u agenciji Barcino Tours, dobijate GRATIS antigenski test ako niste vakcinisani!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.