Izvor: B92

Bezbroj plaža, tri kulture, dva mora i jedan, savršen odmor. Svi se slažu da je Sardinija najlepše mediteransko ostrvo sa smaragdnom vodom na plažama sa besprekorno belim peskom koje sa istoka zapljuskuje Tirensko, a sa juga Sredozemno more. Sardinija je mešavina italijanske, francuske i španske kulture što je stvorilo fantastičan spoj prelepih gradova i odličnan provod. Uostalom, nije bez razloga Sardinija letnja prestonica svetskog džet-seta.

I upravo za ovo čarobno mesto „Fibula“ ima čarter let iz Beograda, a cena paket-aranžmana od 11 dana (avionski prevoz, aerodoromske takse, trasfer i hotel ) košta samo 450 evra!

Sardinija je autentična i to je razlog zašto treba letovati na ovom ostrvu. Drugi razlog je nadimak koji nosi - „evropski Karibi“, a koji je dobila po nestvarno lepim plažama, jer nude kristalno čistu vodu, pesak i dosta sadržaja. Sardinija je čuvena i po hrani koja obiluje morskim plodovima i ribom, ali i neverovatno ukusnim sirevima.

Algero je prelepi gradić i centar severozapadne Sardinije poznatiji kao „mala Barselona“, jer su ovde u 14. veku vladalli Katalonci. Sva mesta u ovoj regiji izgledaju kao iz bajke – ušuškane u uvali sa čistim, tirkiznim morem, sačuvanom arhitekturom starog grada i lepim mestima za šetnju. Svi hoteli su po meri čoveka, sređeni do poslednjeg detalja , sa lepim vrtovima, uskim uličicama, dobrim buticima i odličnim restoranima.

Algero je uspeo da sačuva srednjovekovni šarm sa poznatim gradskim zidinama, zanimljivom istorijom i prelepim plažama. Gradić ima oko 40.000 stanovnika i još toliko turista tokom leta. Klima je blaga, lokalno stanovništvo srdačno i veoma je omiljen među turistima. Ovo je centar ronjenja na Sardiniji. Pored italijanskog, mnogi govore španski, a svi pričaju i engleski jezik. Gradić je izuzetno živ, a ulice podsećaju na lavirint, sa mnoštvom trgova. U Algeru se jede najukusniji sladoled u Italiji.

Foto: Promo

Onima koji žele da budu u centru starog baroknog grada Alghera „Fibula“ preporučuje odmor na bazi noćenja sa doručkom u hotelu „La Margherita“ 3* koji je renoviran a uz to ima i odličan spa i wellness. Ipak izdvajamo pogled na Alghero i more koji oduzima dah.

Oko grada se prostiru plaže, a najbliže su gradske Lido Noveli i Lido san Đovani koje su odlične za porodice sa decom. Severno od grada je dugačka i široka plaža Maria Pia posuta belim peskom i uokvirena borovom šumom.

Hotel „Rina“ 4* je udaljen samo 150 metara od prelepe plaže, ima svoj bazen, a pored besplatnog Wi-Fi nudi i besplatan smeštaj za decu do 12 godina.

Hotel „San Marko“ 4* se nalazi na samoj plaži, blizu je centra i stare luke, a deset noćenja sa doručkom, avionskim prevozom i aerodromskim taksama koštaju 850 evra.

Na najlepšoj plaži Maria Pia nalaze se udobni i komforni apartmani „Eukalipty residence “ čija je cena sa avio prevozom u četvorokrevetnom apartmanu od 450 evra po osobi.

U neposrednoj blizini Alghera u dubini čuvenog nacionalnog parka Porto Conte agencija Fibula zakupila je za svoje goste smeštaj u luksuznim rizortima : Corte Rosada 4* i Porto Conte 4*.Oba hotela nalaze se na prelepim peščanim plažama , koje su okružene stoletnom borovom šumom ovog nacionalnog parka.Vaš nezaboravni odmor na Sardiniji može da počne.

Foto: Promo

Kosta Smeralda je letnja prestonica svetskog džet-seta, a nalazi se na severu Sardinije i okružena je belim peščanim plažama, golf klubovima i ogromnim jahtama. Ovaj kutak privlači fudbalere, manekenke, glumce, političare i sve koji vole da uživaju u životu. Porto Ćervo je glavno turističko naselje koje je izgrađeno u tradicionalnom stilu prepunom vrtova i bez velikih betonskih hotela. Noćni život je bogat, a lepih plaža ima u izobilju.

Najpoznatija plaža je Marmorata, dugačka je 350 metara i okrenuta je ka čuvenom arhipelagu Madalena. Na njoj se nalazi veliki broj barova i restorana, a nudi i dosta zabave. Dobra je za porodice sa decom, a obožavaju je i surferi.

Foto: Promo

Hotel „Marmorata Village“ 3* se nalazi na istorimenoj plaži, a 10 punih pansiona koštaju 950 evra i u cenu su uključeni avionski prevoz i aerodromske takse. Većina soba ima pogled na more, a hotel je okružen prelepom prirodom i lokacija je odlična za polazak na izlete do Korzike ili arhipelaga Madalena.

Foto: Promo

Za one koji žele da letuju na Sardiniji u društvu sa svetskim džet setom preporučujemo hotele: „Collona resort“ u Porto Ćervu, „Cala di lepre“ u regiji Palau i rizort „Cala di Falco“ u regiji Olbija. Odmor na Evropskim Karibima je na Vašem dlanu. Promenite destinaciju ovog leta na pravi način.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.