Izvor: PR

Moderan smeštaj uz kritski šmek. U ponudi su provereni hoteli sa odličnim ocenama srpskih turista

Retimno je jedan od najzanimljivijih gradova Grčke u kojem sezona traje devet meseci, a deset polupansiona sa avionskim prevozom, aerodromskim taksama i transferom može da se nađe i za 499 evra.

Sa dugačim plažama, prelepim starim gradom i centralnom pozicijom na Kritu, Retimno je idealno mesto za odmor.

Retimno ima vizantijsku eleganciju, venecijanski šmek, orijentalnu egzotiku i grčku dušu. Vizantija je ostavila veliki broj crkava i manastira, a Venecija autentičan izgled starog dela grada kao što su venecijanska luka, uske kamene uličice, fontane, zgrade iz 16. Veka. Grad krasi i mletačka tvrđava Forteca koja dominira gradom i koja mu daje prepoznatljiv pečat. Retimno je poznat kao renesansni grad sa beskrajnim peščanim plažama koje se protežu 15 km.

Foto: Promo

"Fibula" za leto 2020. u Retimnu na ostrvu Krit nudi nekoliko hotela koji se nalaze u strogom centru grada preko puta ulaza u živopisni Stari grad.

To su hoteli sa tri zvezdice: "Brascos", "Liberty" i "Olympic Palladium" koji su poslednjih 15 godina najpopularniji među našim turistima zbog odlične pozicije i dobrog odnosa kvaliteta i cene.

Deset polupansiona u hotelu "Brascos" 3* košta 499 evra, a izuzetno je tražen zbog odlične hrane, besplatne klime i jakog WIFI. Odmor u hotelu "Liberty" 3* za 10 polupansiona iznosi 579 evra. Hotel "Olympic Palladium" 3* je moderan, blizu mora i zadovoljava sve želje putnika koji žele hotel "zlatnu sredinu" - ni najluksuzniji ni najskromniji. Gosti hvale moderan izgled hotela koji je izuzetno čist i uredan, na odličnoj lokaciji, osoblje je ljubazno, a nude besplatan WiFi, klimu i sef. Deset polupansiona koštaju 589 evra.

Foto: Promo

Za one koji vole da su u gradu, a blizu plaže (samo 50 metara udaljen od vode) nudimo hotel "Lefkoniko Icarus Suites" 3* sa modernim i renoviranim sobama. Deset polupansiona koštaju 649 evra.

Hoteli "Olympia" i "Anita Beach" su manji, intimni hoteli sa 3* na bazi noćenja sa doručkom u gradu Retimno. Od centra su udaljeno dva kilometra, ali su blizu plaže. Idealni su za one koji ne vole gradsku gužvu.

Za sve one koji žele kvalitetan smeštaj, blizu plaže i jeftinijih taverni, kao i da mogu pešice do starog grada, a ujedno da budu udaljeni od gužve treba da odaberu ove hotele.

Foto: Promo

Hanja je za mnoge turiste najlepši grčki grad koji se nalazi na zapadnoj strani Krita. Oko Hanje se prostiru najlepše plaže, voda je kristalno čista, a najčuvenije su karipske vode Elafonisija i egzotična laguna Balosa.

Regiji Hanje pripadaju letovališta Agia Marina i Platanjas, nalaze se na samo desetak kilometara od grada. To je dobro mesto za kupanje na različitim plažama i večernje odlaske do Hanje koja ima dugu i živopisnu istoriju. Hanja je bila prestonica ostrva do 1971. godine, kada je premeštena u Heraklion.

Foto: Promo

U Agia Marini, luksuznom malom letovalištu sa obiljem hotela, restorana, kafića "Fibula" nudi intimne apart hotele kao što je "Evdokia", prelep mali luks kompleks apartmana sa dva bazena, sa baštom prepunom mirišljavih začina i na idealnoj lokaciji. Ovaj kompleks je udaljen 50 metara od glavne ulice, koja je puna restorana, radnji i kafeterija, a blizu je plaže. Deset noćenja u ovom mirnom kompleksu košta 419 evra sa avionskim prevozom i taksama.

Ekskluzivna ponude "Fibule" je "Proimos Maisonnettes" koji godinama dobija odlične ocene putnika. Ovo je spoj umetničkog, tradicionalnog i modernog, a pogodan je za parove i porodice sa decom. Kompleks je inspirisan tradicionalnom kritskom arhitekturom i okružen je prelepim vrtom s mediteranskim biljem. Svaka mezoneta sadrži slike i fotografije domaćih i svetskih umetnika, a posebno mesto rezervisano je za skulpture koje se nalaze u bašti. Apartman prima pet osoba i najam za deset noći iznosi 459 evra po osobi sa avionskim prevozom i taksama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.