Foto: Promo
Foto: Promo

Čarter letom do Palerma za 222 evra: Strast neponovljive Sicilije

Podeli

Originalan italijanski grad Palermo, ujedno najveći na Siciliji, s jedne strane je izvanredan spoj mističnih vizantijskih mozaika, arapskih kupola, katedrale sa grobovima normanskih kraljeva i nemačkih imperatora, baroknih crkava i palata.

Sa druge to je grad sa najnižim dohotkom po glavi stanovnika i najvećom stopom nezaposlenosti u celoj Italiji. Nemojte se začuditi ako i danas ugledate siromašna naselja usred starog grada i bezlične stanbene „kutije“ na periferiji.

Deo čarolije ovog grada čine „Tunel ljubavi“ i crkva Svete Rozalije, tihi muzeji i vrlo bučna luka, pijaca i komercijalni centar Conca D' Oro. Palermo nudi upoznavanje sa svetom koji je milenijumima izmešan različitim istorijskim i kulturnim slojem, svetom prepunim protivrečnosti ali ipak fascinantnim.

Foto: Promo
Foto: Promo

Na gradskoj pijaci naći ćete najrazličitije začine, specijalitete ostrva poput slatkiša od sira kanola, ali ne propustite ni priliku da probate aranćine, pohovane kuglice od pirinča punjene raznim povrćem, čuvene italijanske sladolede, razne đakonije od pistaćija i odlično domaće vino.

Najvažnije letovalište je Ćefalu, poznato po svojim crkvama i mozaicima kao i po šarenim ribarskim čamcima privezanim uz samu obalu. Gradić je veoma originalan i atraktivan, ispunjen živim italijanskim temperamentom. Mnogobrojne prodavnice suvenira prodaju prekrasnu sicilijansku keramiku i lutke u obliku nekadašnjih ritera a natpisi i imena radnji su napisani na prelepim keramičkim tablama.

Foto: Promo
Foto: Promo

Turiste na Siciliji posebno cene jer im oni donose dohodak i zato se ne treba bojati ni ozloglašene mafije. Priča o Kozanostri je jedna od najfascinantnijih priča o lošim momcima koju ćete čuti, a zadiviće vas i lokaliteti na kojima je snimana čuvena trilogija Frensisa Firda Kopole “Kum” koja dočarava život mafije. Naravno, noću nisu poželjne individualne šetnje po zapuštenim kvartovima ali ukoliko se prate jednostavna pravila sigurnosti, odmor u Palermu će se pamtiti samo po pozitivnom.

Foto: Promo
Foto: Promo

KonTiki vas vodi u Palermo ČARTER LETOM. Provedite 4 dana u srcu Sicilije po specijalnoj ceni od 222 evra. Cena je sa uračunatim avio-prevozom i taksama, smeštajem, transferima I uslugom vodiča na destinaciji.

Foto: Promo
Foto: Promo

Polazak je jutarnjim ČARTER LETOM 16.02, a povratak 19.02. večernjim letom.

Foto: Promo
Foto: Promo

Kompletnu ponudu pogledajte OVDE, a za više informacija pozovite call centar agencije KonTiki Travel na broj 011 20 98 000 ili posetite najbližu poslovnicu. Za najaktuelnije ponude, zapratite ih na društvenim mrežama: Facebook i Instagram

strana 1 od 269 idi na stranu