Izvor: PR

Sicilija je apsolutno posebna, ostrvo smešteno na tri mora, raskršće je tri kulture i tri sveta što je čini jedinstvenom destinacijom za odmor ali i mnogo više od toga.

Okruženi kristalno čistom vodom, kao i brojnim plažama od peščanih do vulkanskih stena, vreme možete potrošiti i na najrazličitije aktivnosti, kao što su izleti brodom na obližnja manja ostrva ili ronjenje.

Jedna od najpoznatijih lokacija na Siciliji definitivno je vulkan Etna, najstariji aktivni vulkan u Evropi. Česte erupcije noću predstavljaju senzaciju, a ako odlučite, moguće je i popeti se na ovaj, jedan od najpoznatijih aktivnih vulkana, prošetati između kratera i doživeti moć tog retkog prirodnog fenomena.

Obilazak antičkih hramova, rimskih vila, poseta impozantnim crkvama rađenim po uzoru na vizantijsku školu, dočaraće duh raskršća tri civilizacije, a ljubitelji filmske umetnosti svoje zadovoljstvo doživeće ispijajući čašu vina na terasi bara Viteli, na kojoj je snimljen deo filma Kum ili uz intrigantne priče o čuvenoj sicilijanskoj mafiji.

Foto: Promo

Svakako ne treba izostaviti predivan gradić Sirakuzu, mesto rođenja velikog matematičara Arhimeda, kao ni impozantni Palermo, koji je jednom nogom u Africi a drugom u Evropi. Sam po sebi jednako je intreresantan koliko i mističan. Grad kraljeva i prosijaka.

Svako ko dođe na Siciliju zaželeće da posetiti i Taorminu, čarobno istorijsko mestašce u kojem se svakog leta održava čuveni letnji festival. Mala čarolija Taormine je i bogata ponuda atraktivnih restorana i barova.

Tu je i Katanija u kojoj možete lepo i šopingovati, ali i srediti utiske posle obilaska gradova jugoistočne Sicilije. Grad Noto je možda i najlepši iz skupine baroknih. Smešten je u dolini reke Asinaro i okružen šumama maslinjaka, badema i citrusa.

Foto: Depositphotos / andras_csontos

Na Siciliji, dakle, imate puno toga da vidite ali u mnogo čemu i da uživite. Zato je KonTiki Travel pripremio specijalne ponude za sve one koji žele da iskuse čari najvećeg ostrva Mediterana.

Polasci su: 23.07. * 02.08. * 22.08. * 01.09.

Cena polaska 23. jula je od 1199 evra u specijalnim paketima za dve osobe.

Za sva dodatna pitanja i informacije, pozovite call centar agencije KonTiki Travel na broj 011 20 98 000 ili posetite najbližu poslovnicu.

Za najaktuelnije ponude, zapratite ih na društvenim mrežama.

KonTiki Travel Facebook KonTiki Travel Instagram KonTiki Travel Twitter

Foto: Promo

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.