Toskana
Toskana

Upoznajte Evropu sa Filipom

Podeli

"Putovanje i promena mesta daju umu novu snagu“, rekao je Seneka. Zato prizovimo zajedno proleće na najlepšim evropskim turama u martu!

Početak marta meseca nekako je u znaku žena i zato iskoristite momenat za stvaranje novih uspomena i upoznavanje najposećenijih zemalja Evrope. Sa turističkom agencijom Filip Travel ćete veoma lako, brzo, udobno, avionom, stići do Toskane, Rima, Madrida, Barselone, Sorenta.

Počnimo od 120 zaštićenih zona bajkovite prirode, predivnih gradića i varošica Toskane. Zavodljivi deo Italije poznat je po specifičnom ambijentu, atraktivnoj Firenci, Pizi, Sijeni, San Điminjanu i preslatkom gradu Luka. Direktnim čarter letom 7. marta letimo do Pize (program možete videti klikom na link), a onda obilazimo upravo sva ova mesta. Jedno putovanje - hiljadu različitih utisaka. Uživanje svim čulima u predivnoj hrani, još boljim vinima, a sve to gledajući inspirativne predele u čijem su ambijentu nekada stvarali najslavniji umetnici: Dante, Petrarka, Bokačo, Botičeli, Donatelo, Mikelanđelo, Leonardo da Vinči.

Rim
Rim

Za Rim je uvek pravo vreme i zato ga tokom cele godine možete tražiti na našoj listi putovanja. Prema utiscima naših putnika koje smatramo velikim ljubiteljima putovanja – ne postoji grad kojem se radije vraćaju iznova i iznova. Idealna uvertira za proleće – šetnje preslatkim makadamskim ulicama, uživanje u prebogatom kuluturno-istorijskom nasleđu, ušuškanom u predivna dostignuća arhitekture. Kafica na ovom trgu, čuveni đelato na sledećem koji se samo stvori ispred vas i ne možete da mu odolite. Do Rima letimo 6. i 20. marta a naš plan putovanja možete videti ovde.

Sorento
Sorento

Nije kraj onome što nudi moćna Italija i zato 6. aprila letimo do Sorenta. Vrlo često spominjan kao omiljena destinacija među parovima i upravo venčanima. Nije slučajno. Ovaj po mišljenjima mnogih – najlepši deo italijanske obale svojom panoramom zaustavlja dah. Strme litice uronjene u tirkizno more na čijem vrhu leži grad sa vilama i hotelima boje zalazećeg sunca, limuna - najtipičnijeg lokalnog proizvoda i plavog mora. Tokom ovog putovanja obilazimo i čuveno ostrvo Kapri, šaroliku i inspirativnu obalu Amalfi, Napulj i Pompeju.

Lisabon
Lisabon

Dalje nas put vodi ka zapadu – vreloj Španiji i Portugalu. Ukoliko svoje proleće želite da začinite toplom mediteranskom klimom, dobrim šopingom i letom pre leta – evo prilike. Ovog proleća uživajte pored mora. Do Barselone letimo 2. aprila i pozivamo vas da zajedno prošetamo promenadama kosmopolitskog modernog grada. Zadiviće vas kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram konstantnog menjanja, modernizovanja, velikog ulaganja i pomeranja granica u kulturi, umetnosti i arhitekturi.

Madrid
Madrid

Na našoj mapi ovog proleća je i Madrid. Glavni grad Kraljevine Španije u srcu Pirinejskog poluostrva. Osvojiće vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca grada, sa brojnim kafićima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu. Madrid je takođe poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu... Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

A za kraj smo ostavili najzapadniju prestonicu Evrope i bestseler Filip Travel turu poslednje 4 godine.

Lisabon - ingteresantno kulturno nasleđe, vrlo autentičan stil u arhitekturi, prepoznatljivi fado, ukusni specijaliteti i lokalna pića sa pogledom u daljinu Atlanskog okeana. Fakultativno možete obići i mesta Obidoš, Alkobasa, Batalja, Nazare kako biste upoznali i centralni deo Portugalije. Nemojte propustiti i posetu Sintri – kao i mestu Cabo da Roca koje predstavlja najzapadniju tačku Evrope.

Dobro isplanirane ture, ispunjene atraktivnim sadržajima u društvu najvećih ljubitelja putovanja – naših vodiča. Požurite, najbolje ture se uvek prve popune. Inspiraciju za sledeće putovanje potražite na www.filiptravel.rs

Čekamo vas!

Bar - grad u kome se uživa 365 dana

I nakon uzbudljive letnje sezone, Bar nastavlja da privlači veliki broj turista kojima je ova popularna turistička destinacija podjednako interesantna i u periodu postsezone.

U Grčkoj leto i dalje traje!

Ukoliko još uvek niste bili na letovanju, ne brinite jer leto u Grčkoj još nije gotovo, a „Travelland“ za vas ima i odlične ponude: last minute cene za najbolje apartmane i hotele! Za većinu je organizovan autobuski prevoz, a tu je i 30€ umanjenja cene po osobi za sopstveni prevoz!

strana 1 od 25 idi na stranu