Izvor: B92

Kad se temperature približi nultom podeoku Celzijusove skale, a prve pahulje zabele krovove i trgove, mnogi gradovi Starog kontinenta pretvaraju se u velike šarene vašare koje posećuju ljudi iz celog sveta. Na toj veličanstvenoj zimskoj sceni sija jedna nova-stara zvezda – Novi Sad!

Manifestacija koja može da stane rame uz rame sa austrijskim i nemačkim vašarima – WINTER FEST – već je počelana Trgu slobode, pa već sada, sve do 30. decembra, možete da se provozate fijakerom, slušate prazničnu muziku, probate legendarne vojvođanske specijalitete i uživate u novosadskoj ZIMSKOJ FANTAZIJI.

Klasični zimski sportovi uglavnom su vezani za planinske krajeve, ali je klizanje na ledu jedna od omiljenih urbanih aktivnosti. Novi Sad, kao grad letnjih manifestacija i festivala, najzad ima svoj najveći zimski, kulturno-umetničko-zabavni program - LEDENU ŠUMU! Od 15. decembra do 28. januara svi Novosađani i njihovi gosti moći će da uživaju u jednom od najlepših gradskih klizališta i klizaljkama išaraju više od 1.350 kvadratnih metara leda!

Božićno-novogodišnji ciklus koncerata će se održavati 23, 28. i 30. decembra kada će nastupiti Veliki narodni orkestar AKUDUNS-a "Sonja Marinković", Novosadski Big Bend i Beogradska filharmonija!

foto: promo

Od 22. decembra, za sve one koji ne mogu bez snežnih sportova, počinje Avalanche Risk City Jam, "planinska" FANTAZIJA u sred vojvođanske ravnice. Pored adrenalinskih iskustava, posetioci će moći da uživaju u Apres Ski programu, na kom bi Novom Sadu pozavideo svaki ugledan skijaški centar.

Ni najmlađi nisu zaboravljeni – za njih se spremaju 7. Novosadske dečje Zimzarije 22.12 - 5.01. na kojima će moći da učestvuju u nekim od mnogobrojnih radionica, saznaju nešto novo, steknu nove veštine, otkriju skrivene talente i dele znanje sa drugarima. Tu je i Raspustilište 25.12 - 9.01.- prava zimska zabava za svakog školarca!

Kruna novosadske zime je Doček Nove 2018. godine. Najbajkovitije mesto, na kojem možete poljubiti voljenu osobu kad časovnici otkucaju ponoć je Novi Sad – grad ZIMSKE FANTAZIJE.

Za fantastičan provod najvažnije je dobro društvo. Ipak, Novi Sad za doček organizuje tako bogat program, da će se u njemu pronaći čak i najveći izbirljivci.

foto: promo

U novogodišnjoj noći Novi Sad će se potpuno transformisati u grad iz bajke, uz pomoć specijalne svetlosno-vizuelne produkcije, na kojoj radi autorski tim reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika.

Najmlađi će moći da izmaštaju svoju zimsku fantaziju u „Ledenoj šumi“ u Dunavskom parku, gde se za njih 31. decembra organizuju posebni zabavni i muzički programi.

Trg republike se tokom dočeka pretvara u “zaleđeno kraljevstvo” sa mnoštvom animatora, akrobata i žonglera i bogatom gastronomskom ponudom. Ljubitelji autentičnih sorti piva moći će da probaju remek-dela lokalnih proizvođača, kao i domaća vina sa Fruške gore. Na ovoj lokaciji odjekivaće najrazličitije melodije – od tamburica do džeza!

Opravdavajući već sad titulu Omladinske prestonice Evrope koju treba da ponese 2019. godine, Novi Sad će na čak dve bine u Studiju M okupiti ljubitelje tehno i rep zvuka u okviru Re:Shape NYE žurke.

Rave Beats bina ugostiće, izmeđ uostalih, Džona Akvavivu, začetnika avangarde u tehno kulturi i muzici, dok će na CAKE Beats pozornici nastupiti rep zvezda regiona Krešo Bengalka. Nastupaju i Kristijan Molnar, Aleksandre Duende, Dark Angel i Smt#ng, Fat Gold, Pizzaboi, Pushta G i Rasheed & Yeah Left.

Ipak, centralno mesto dočeka Nove godine, Trg slobode ovog puta namenjen je rok prinčevima i princezama. Za nostalgičare, tu će se naći Plavi orkestar, za večite sanjare Darko Rundek, a za mlade nade roka grupa S.A.R.S.

Kažu da postoje dve vrste ljudi: oni koji su zaljubljeni u Novi Sad i oni koji ga još uvek nisu posetili. Zato posetite Novi Sad u jeku ZIMSKE FANTAZIJE. Tada se jedan od najlepših gradova Srbije pretvara u "san zimske noći".

Za više informacija posetite sajt Turističke organizacije Grada Novog Sada www.novisad.travel

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.