U Crnoj Gori postoji veličanstveno mesto koje čovek još nije upropastio

Podeli

Postoje neka mesta na koja odlazim kada želim da se isključim i odmorim od svega. Ljubomorno ih čuvam i ne govorim o njima da se ne bi saznalo za njih i da ne bi ljudi nagrnuli i uništili i ono malo ravnoteže sa prirodom koju ta mesta imaju.

Na pola puta između Bara i Ulcinja, u blizini Utjehe, nalazi se mirna ribarska uvala. S obzirom na to da nema znakova, neka vam orijentir za skretanje bude hotel “Vidikovac” koji se nalazi uz sam put. Odatle se račva desetak putića koji vode do same obale.

Do pre samo nekoliko godina ovo mesto bilo je samo krš i masline. Sada tim istim kozjim stazicama i preko stena stižete na tajno mesto.

Foto: Ivana Kovačević
Foto: Ivana Kovačević

Kreneš levo - šuma. Kreneš desno - stene, a ispred pučina…gde god se okreneš - romantika.

Kristalno čisto more, predivna priroda, mir i tišina koji vladaju ovim mestom prava su preporuka za sve vas željne pravog i istinskog odmora.

Ovakva plaža ima samo ovde i na još par mesta od Ulcinja do Herceg Novog. Možda nisam objektivna, ali ovo je za mene definitivno najlepše parče crnogorskoga mora.

Foto: Ivana Kovačević
Foto: Ivana Kovačević

Za provod ne morate da brinete, jer ga i nema. Očekujte 100% miran odmor! Ovo mesto je savršeno za one koji vole miran porodični odmor, čistu vodu i kupanje na stenama... Voda je toliko bistra i nebo plavo da je to neverovatno.

Ovde je horizont kao na dlanu, a zbog više podzemnih izvora slatke vode koji se kriju ispod stena, more ima neuobičajeno tirkiznu boju.

Ni u sezoni nema gužve. Samo nekolicina koja zna šta valja. Odnosno, oni koji su otkrili sve čari i blagodeti obale koju čovek još nije uzeo pod svoje.

Ovde možete letovati uživajući u miru i tišini očuvane prirode i sve to uz domaću kuhinju i specijalitete iz mora.

Foto: Ivana Kovačević
Foto: Ivana Kovačević

Najveća atrakcija je ostrvo Stari Ulcinj. Ako baš niste u kondiciji, nemojte plivati do njega. Iako izgleda kao da je blizu, nije.

Što se tiče smeštaja, na internetu ćete naći mali broj oglasa. Ipak, za svaki slučaj, bilo bi dobro da, ako planirate da boravite ovde u sezoni, unapred napravite rezervacije.

Ukoliko se zaželite provoda, na kilometar se nalazi Utjeha, a blizu su i Veliki Pijesak, Bar i Ulcinj.

Foto: Ivana Kovačević
Foto: Ivana Kovačević

Izolovana i okružena velikim maslinjacima nalazi se Hladna uvala. Mesto na kom je vreme stalo, more kakvim ga zamišljate, tišina koju želite u lenje letnje popodnevne sate.

Ne odajte ovo mesto svima, samo dobrim prijateljima.

Ovo mesto zove se Hladna uvala i u njemu ćete upoznati istinsku divlju lepotu Crne Gore.

Piše: Ivana Kovačević

Preuzeto sa: www.mojeputovanje.net

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 443 idi na stranu