Izvor: B92

Proglašen je pobednik nagradnog konkursa „Turista – avanturista” koji su pokrenuli British Airways i B92.net. Pobedničku fotografiju i reportažu “Rapa Nui – Uskršnje ostrvo” poslao je Branislav Unković i osvojio dve besplatne povratne karte do Londona (sa plaćenim taksama).

Pobednika je izabrao tročlani žiri, u sastavu: direktor British Airways-a, urednik putovanja B92.net, dok je treći glas bio glas posetilaca sajta na osnovu komentara publike. Dve povratne karte do Londona (ili jednu kartu do bilo koje destinacije British Airways-a na svetu) pobednik može da iskoristi u roku od godinu dana od trenutka preuzimanja.

Natali Brodnik, direktor predstavništva British Airways-a u Srbiji ovim povodom je izjavila: “Bilo je veoma interesantno pratiti i čitati reportaže i slike koje su učesnici poslali i izbor je bio raznovrstan, a odluka teška. I mi, kao i posetioci b92.net bili smo u mogućnosti da otputujemo na sva ta uzbidljiva mesta i doživimo raznovrsna iskustva putem reportaža naših “turista-avanturista”. Najlepše je otkriti novu destinaciju i neočekivan prizor koji ponekad može ostaviti veoma jak utisak. Naš pobednik će sigurno u Londonu otkriti mnoga neočeivana mesta i prizore, nadam se da ćemo čuti njegove utiske sa putovanja.”

Uroš Veličković, urednik Putovanja B92. obrazložio je svoj glas: "Tekst Branislava Unkovića o Uskršnjim ostrvima je precizan i spontano napisan. Osim toga, vrlo je informativan i zanimljiv, i to su bili ključni razlozi da glasamo baš za Rapa nui".

Pročitajte pobedničku reportažu Branislava Unkovića "Rapa Nui, Uskršnje ostrvo"

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.