Foto: Shutterstock/Andrew Angelov
Foto: Shutterstock/Andrew Angelov

Pivo 155, ručak 1.400 dinara; Britanci oduševljeni: "Ovo je Grčka, samo mnogo jeftinija" VIDEO

Podeli

Prema mišljenju mnogih putnika, Albanija je nepravedno zapostavljena letnja destinacija.

Albanija je postala potpuno neočekivani hit među tiktokerima, naročito među onima sa britanskog tržišta. Stručnjaci za putovanja ističu da Albanija svoju popularnost ovog leta može da zahvali društvenim mrežama.

"Tu su zvezde društvenih mreža i Albanija je to iskoristila", rekla je za "Tajms" (The Times) El Mar predstavnica britanskog tur-operatora "Ridžent holildejs".

"Ljudi su videli Albaniju na fotografijama, čuli za nju i shvatili da je to predivna zemlja zbog njene obale i prirodnih lepota", dodala je.

Jeftinija od Grčke, a podjednako lepa: Pet mesta zbog kojih svi žele da letuju u Albaniji FOTO

Među najpopularnijim destinacijama na Tiktoku je letovalište Ksamil u Jonskom moru, a snimci nastali tamo pregledani su više od 60 miliona puta. Korisnicima društvenih mreža nije jasno kako je to tako zapostavljena lokacija, s obzirom na to da je prelepo, a košta daleko manje od sličnih mesta u Hrvatskoj i Grčkoj.

"Ovo je zapravo Grčka, ali košta mnogo manje. Plaže su predivne, uvek ćete pronaći na njima slobodnu ležaljku. Zaista je mirno i nije prenapucano turistima. Hrana je odlična, a vino je jeftino", tek je jedan od opisa Albanije na Tiktoku.

"Imate planine, plaže, predivna sela... Tako mala zemlja, a ima sve. Takođe je jedna od najpovoljnijih zemalja u kojima sam bio, odlična je ako planirate put sa skromnijim budžetom", poručio je jedan Tiktoker.

Kad je reč o cenama, tiktokeri navode da čašu vina možete popiti za 230 dinara, pivo je nešto ispod 155 dinara, dok se cena kompletnog obroka u restoranima kreće od 1.400 do 2.960 dinara. Ti obroci su najčešće plodovi mora, dagnje, kao i pice i razna jela sa testeninom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu