Bar; Foto: Shutterstock/sduraku
Bar; Foto: Shutterstock/sduraku

Ležaljke 8 evra, apartman 40 evra: Za B92.net sa crnogorskih plaža: "Čista voda, milina"

Podeli

Uvek se spekuliše o visokim cenama u Crnoj Gori, ali ipak skorašnji primer čitateljke B92.net pokazuje da stvari nisu baš tako kako se prikazuju i da i kod komšija možete da letujete po pristupačnim cenama.

Crna Gora, Grčka, Hrvatska - ovo su omiljene letnje destinacije srpskih turista. Ipak, postoji veliki broj onih koji bi možda radije letovali u Crnoj Gori, ali se odlučuju za druge solucije, jer smatraju da su cene kod komšija bezobrazno visoke.

Da je istina negde između pokazuje nam i primer čitateljke B92.net koja se trenutno nalazi u Crnoj Gori, a koja je za naš portal podelila svoje utiske.

Hristina Rašković priznaje da je prijatno iznenađena u svakom smislu situacijom koju je zatekla u Šušnju. Nema mnogo turista, a među njima prednjače Srbi, Poljaci, Česi i Bosanci.

Šušanj

"U Šušnju na gradskoj plaži je super, nema mnogo gužve. Čista voda, milina", kaže ona za B92.net i dodaje:

"Par ležaljki i suncobran možete da iznajmite za osam evra. Ali ne morate da uzmete."

Što se tiče cena hrane, kaže da su neke namirnice u marketima jeftinije nego kod nas. Kafa u restoranima može da se popije za 1,5 evro, a obrok koji se sastoji iz glavnog jela, salate i hleba može da se pronađe za pet evra. Porodična pica je 10 evra, a hamburger može da se nađe po ceni od 2,5 evra.

Ipak, dodaje da ovo spada u jedno od jeftinijih mesta u Crnoj Gori.

U ovom trenutku studio za četvoročlanu porodicu može da se nađe po ceni od 30 evra po danu, a apartman za 40 evra.

U toku letovanja je obišla i Utjehu (nalazi se 14 km od Bara), gde kaže da su cene veće, ali i da je voda čistija.

"Ležaljke su 15 evra, nema veze kad dodeš, ni da li je četiri ili pet sati popodne. Ipak, tamo je plava zastavica i voda je prečista", kaže za B92.net i dodaje da su svratili i do Lučica te se šokirali cenama ležaljki od 20 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 595 idi na stranu