Foto: Shutterstock/rospoint
Foto: Shutterstock/rospoint

Nevesta Jadrana krcata turistima: "Uvek računamo na te goste"

Podeli

Zbog korone koja ne posustaje, evropski poznavaoci tvrde da će većina turista odmarati na bližim destinacijama. Zbog toga i u našem regionu posebno računaju na goste iz komšilika. Povratak turista iz Srbije u Boku, bio je osetan već prošle godine, a u Herceg Novom kažu da intenzivno rade na tome da njihovim sugrađanima zimska destinacija broj jedan, budu srpske planine.

Ako se po jutru dan poznaje, sudeći po predsezoni u kojoj je gotovo dvostruko više noćenja nego rekordne 2019. godine, hecegnovska rivijera će imati do sada najveću posetu

"U ovom trenutku beležimo za 25 do 30 odsto povećan dolazak ukrajinskih i ruskih turista ovde kod nas. Što se tiče turista iz Srbije jako smo zadovoljni tim brojem. To je naša bratska regija i uvek računamo na te goste", rekao je Đorđe Stanojlović,direktor Turističke organizacije Herceg Novi.

Neki hoteli će prvi put raditi punim kapacitetom, jer su otvoreni kad i sezona korone. U međuvremenu se još gradilo.

"Sa mnogo otvorenih novih hotela i ovim velikim rizortom koji je otvoren u našoj blizini, stvorila se jedna ponuda koju su turisti prepoznali i bila je vrlo, vrlo pozitivna reakcija prošle godine, turisti su bili iznenađeni ponudom", istakao je Vladimir Popović, menadžer hotela.

Cene su kažu, s obzirom na situaciju minimalno menjali, za 10 do 15 odsto, naviše. U turističkoj ponudi uskoro i Mamula, čuveni jugoslovenski zatvor koji ubrzano prerasta u ekskluzivni hotel.

Zbog lepote pesnik ju je nazvao nevestom Jadrana, Novljani kažu mila Boka, a turisti dodaju da je gostoljubiva i zato joj se rado vraćaju.

Domaćini kažu i da intenzivno rade na razmeni turista.

"Mi animiramo uvek Novljane i Novljani su apsolutno prisutni na srpske planine, posebno na Zlatiboru. Kuriozitet je i taj da su Hercg Novi i Zlatibor odnosno Čajetina pobratimski gradovi", rekao je Stevan Katić, gradonačelnik Herceg Novog .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 586 idi na stranu