Izvor: Avaz.ba

Ovo ostrvo vam nudi sve što ste ikad poželeli od odmora.

Tenerife, najveće od sedam Kanarskih ostrva, ima mnogo lica.

Jugozapadna obala obiluje tržnim centrima, noćnim klubovima, velikim hotelskim kompleksima i restoranima. S druge strane, sever ostrva je poznat po mirnim ribarskim mestima, vinogradima, bašticama, plantažama banana i tajnim plažama.

Tenerife: Mesto koje izgleda kao raj

Tu je i Nacionalni park Teide, najveći i najstariji od nacionalnih parkova na Kanarskim ostrvima i treći najstariji u Španiji. U ovom području se nalazi i vulkan Teide, koji je najviši vrh na Kanarskim ostrvima (3,715 metara).

Ako još tu dodamo delfine, kitove i prozirno plavetnilo, Tenerife imaju sve.

Evropljani, a naročito Britanci, dugo su smatrali Tenerife isključivo destinacijom za lude žurke, pa ostrvo ima više miliona posetilaca godišnje.

Španija: Ronda – gradić na steni, u srcu Andaluzije

Ko voli dobar provod, može da ide u Plaja de las Amerikas, gde uz plaže ima i mnoštvo klubova, restorana i prodavnica.

Ko hoće mir, može da ode u obližnje mirno selo Los Kristijanos.

Puerto de la Kruz, možda je i najbolje čuvana tajna ostrva, sa kaldrmisanim ulicama, lukom i malim trgovima pod gustim krošnjama. Možete uživati u Starom gradu, ali i u botaničkoj bašti. Morate da pešačite oko pet sati do vrha, pa oni koji su u slabijoj kondiciji treba da se prepuste gondoli koja vas za tren oka dovodi do "krova Španije".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.