Izvor: klix.ba

Ako planirate da posetite Bosnu i Hercegovinu ovog leta, ovo su jezera i reke koje ne bi trebalo da propustite.

Najbolji način da se rashladite tokom tropskih vrućina jeste da se okupate na nekom od kupališta.

Ovo su reke i jezera u BiH koje bi obavezno trebalo da posetite:

Vodopad Kravica

Foto: Profimedia

Omiljeno hercegovačko izletište i letnje kupalište je vodopad Kravica, koji se nalazi u blizini Ljubuškog. Reka Trebižat pada sa 28 m visine, stvarajući predivan prirodni amfiteatar širine 120 metara, u kojem tokom leta lokalno stanovništvo pronalazi spas od visokih temperatura.

Zeleni vir

Nedaleko od Olova nalazi se izletište i kupalište Zeleni vir, na reci Bioštici. Zelenilo i bistra voda privlače brojne posetioce koji tokom leta ovo mesto posećuju uglavnom radi kupanja. Na ovom delu reka Bioštica je usporena branom koja stvara bazen.

Poruka iz Neuma: "Letnja sezona je počela, ali..."

Boračko jezero

Boračko jezero nalazi se na severoistočnoj strani planine Prenj, nedaleko od Konjica. Spada u jedno od najlepših prirodnih jezera u našoj zemlij, a svojom lepotom opravdaće očekivanja svih posjetilaca.

Do jezera se može doći krivudavim putem iz Konjica, a okruženo je netaknutom prirodom i kao takvo idealno je mesto za odmor i uživanje. S obzirom na to da se Boračko jezero nalazi 38 kilometara od Konjica, a skoro 80 od Sarajeva, idealna je vikend destinacija tokom letnih dana.

Japodska ostvra

Između dva Nacionalna parka Une i Plitvičkih jezera smestio se pravi prirodni dragulj Japodska ostrva. Pet ostrva koji su povezani drvenim mostićima preko reke Une nalazi se u mestu Račić nedaleko od Bihaća.

Sedam najlepših jezera koja morate posetiti

Ukoliko godišnji odmor ovog leta ne želite provesti na moru, Japodska ostrva dostojna su zamena. Ade povezane drvenim mostićima svojom lepotom privlače brojne posetioce, a mesto su gde možete plivati i uživati u pririrodnim lepotama.

Vrbas

Na desnoj strani Vrbasa u Banjaluci nalazi se plaža Abacija. Plaža je delimično uređena i leti je kupalište za lokalno stanovništvo, ali i sve koji požele posetiti ovaj grad. Pored Ablacije, na Vrbasu se u Banjaluci nalazi i plaža Vrućica, koja je naročito popularna zbog termomineralnog izvora koji se tu meša s vodom Vrbasa

Studenac je još jedna popularna plaža na ovoj očaravajućoj reci. Ove plaže i brojne druge na Vrbasu mesto su gde veliki broj građana provodi letne dane, a za koju god se odlučili, nećete pogrešiti.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.