Izvor: B92

Mlada gradonačelnica Podgore u Hrvatskoj rešila je da se ova "tradicija" napokon prekine.

Verovatno vam je dobro poznata situacija - stigli ste na plažu, ali nemate gde da se smestite, jer su "sva mesta rezervisana" peškirima na ležaljkama.

Slično se dogodilo i u Vruji kod Omiša u Hrvatskoj - turisti su tokom noći ostavili stvari i peškire na plaži kako bi ih ujutru dočekala dobra mesta.

Gradonačelnica Podgore Petra Radić rešila je tome da stane na kraj, pa je uklonila sve peškire i stvari koje je kamion odvezao.

Hrvatska: Gosti otkazuju rezervacije zbog novog soja koronavirusa

"Pomorsko dobro je javno dobro", izjavila je ona napominjući da je svako stavljanje pojedinca iznad javnog interesa i protiv svih zakona i odredbi nedopustivo.

"Jutros se slična stvar dogodila i u mojoj opštini. Pojedini meštani su svojim gostima dopustili da rezervišu mesta na plaži raznim rekvizitima za plažu preko noći”, pitajući se da li je u redu da se rezervišu mesta na zajedničkom vlasništvu svih državljana Republike Hrvatske.

“Svi rekviziti su u ranim jutarnjim satima uklonjeni s javne površine jer danas želim slobodnu plažu za sve. To isto želim i sutra, prekosutra, dogodine", napisala je gradonačelnica Podgore.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.