Izvor: B92

U Crnoj Gori su spremni za predstojeću turističku sezonu i očekuju da će ove godine ostvariti 65 odsto prihoda iz 2019.

Računa se da će 80 odsto gostiju biti iz regiona, rekla je generalna direktorka za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomije Aleksandra Gardašević Slavuljica.

Jedan od uslova za to, istakla je, jeste da se zadrži stabilna epidemiološku situaciju, kako bi Crna Gora bila prepoznati kao odgovorna i sigurna destinacija.

"Turizam se oporavlja možda i brže nego što smo očekivali pre par meseci. Želja za putovanjima prevazilazi strah, a još u kontekstu odgovornog odnosa, tako da očekujemo veliki ''comeback''. Uvereni smo da su projektovani procenti za 2021. godinu ostvarivi", kazala je Aleksandra Gardašević Slavuljica za Pobjedu.

Kao potvrdu toga ona je istakla da su otvorene granice i da je ulazak u Crnu Goru bezuslovan za državljane EU, regiona, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švajcarske i niza drugih zemalja.

Za ulazak u Crnu Goru jedna novina: "Ta odluka usporava odlazak na more"

"Epidemiološka situacija je stabilna, sigurnosno-zdravstveni protokoli su na snazi, a masovna vakcinacija je u toku, što su obećavajući faktori za oporavak turizma", rekla je Aleksandra Gardašević Slavuljica, uz napomenu da će ipak sve biti drugačije u ovoj i ko zna koliko narednih sezona.

To "drugačije", uverava, ne mora da znači "lošije".

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.