Izvor: B92

Iz Grčke konačno stižu dobre vesti. Od subote 12. juna u restoranima će biti dozvoljena živa muzika a policijski čas će trajati od 1.30 po ponoći do 5 sati ujutro.

Kako su dosadašnje mere uticale na odlazak naših turista u tu zemlju objašnjava direktor YUTE Aleksandar Seničić.

"Sezona je krenula onda kada je granica za nas bila otvorena, dakle od 14. maja. Tad smo mogli samo preko Bugarske, od pre nekoliko nedelja je moguće i preko S. Makedonije", istakao je direktor Jute.

Za PLF obrazac kaže da je vrlo jednostavan za popunjavanje, da ne mora da bude odštampan.

Kako ističe dosta netačnih informacija se pojavilo vezano za Grčku, a najviše polemika je bilo oko obavezne maske.

"Dakle, maske su obavezne da se nose napolju i unutra, naravno ne na plaži, u restoranu i na mestima gde sedite i odmarate se. One se nose kada šetate po gradu i pri ulasku u sve zatvorene prostorije. Ono što je bitno jeste da nemamo nijednog našeg turistu da je platio kaznu za nenošenje maske", kazao je Seničić.

Grčka promenila pravila za ulazak u zemlju

Dodao je i da gužvi još uvek nema, te ni čekanja na granicama nisu velika. Seničić je napomenuo da postoje najave da će Grci sa završetkom školske godine podići starosnu granicu za obavezan PCR test kod dece.

Cene smeštaja se nisu drastično promenile.

Menjaju se uslovi za ulazak u Grčku

"Sever Afrike je dosta popularan kod naših turista. Za sada, isključivo treba PCR test. Tunis jedino priznaje elektronski sertifikat", kazao je.

Opširnije u video-materijalu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.