Foto: Shutterstock/ Swedishnomad.com - Alex W
Foto: Shutterstock/ Swedishnomad.com - Alex W

Najlepše plaže u Albaniji: Gde se sakriti od sveta? FOTO

Podeli

Poslednjih godina, Albanija je postala veoma privlačna turistička destinacija za građane Bosne i Hercegovine, koji sve češće letovanja provode na plažama Jadranskog i Jonskog mora.

Možda vas zanima:

Jedan od najlepših gradova Albanije: Mesto sa hiljadu prozora FOTO

Albanski gradić sa kulturnim nasleđem - za mnoge najlepši FOTO

Četiri skrivene evropske plaže - ovde možete pobeći od koronavirusa FOTO

Iako je Albanija, još uvek, turistički neotkrivena i neistražena zemlja, peščane obale sve više privlače posetioce, naročito s Balkana.

U nastavku teksta predstavljamo vam 3 najlepše plaže Albanije.

Ksamil

Ksamil je jedno od najposećenijih primorskih odmarališta, kako među domaćim, tako i među stranim turistima. Ako tražite peščane plaže, kristalno čisto more, netaknutu prirodu i prekrasan predeo, onda je plaža Ksamil pravi izbor za vas.

Glavne atrakcije su obližnja ostrva. Kopnena plaža je mala, ali čista. Za vreme komunizma ovo područje je bilo poznato po proizvodnji maslinovog ulja, limuna i mandarina.

Foto: Shutterstock/strangebirdy
Foto: Shutterstock/strangebirdy

Đipe

Đipe (Gjipe) je plaža u prelaznom pojasu Jadranskog i Jonskog mora. Ovaj predeo je jedna od najposećenijih atrakcija na albanskoj rivijeri. Bez obzira na to, kanjon koji se nalazi ovde predstavlja važno prirodno područje, jer je dom brojnim endemskim vrstama.

Mnogo je teško pronaći netaknutu plažu na Sredozemnom i Jadranskom moru, ali Đipe je jedan od tih dragulja. Budući da je skrivena u podnožju kanjona, do plaže se može doći samo pešice. Savršena je za ljubitelje prirode i pruža jedan od najboljih pogleda na albansku obalu. Plaža je od sitnog šljunka, more je kristalno čisto, a na plaži možete iznajmiti kajak ili, pak, kampovati.

Foto: Shutterstock/Landscape Nature Photo
Foto: Shutterstock/Landscape Nature Photo

Borš

Malo priobalno mesto skriva najveću plažu u Albaniji, koja je duga sedam kilometara. Ovo područje idealno je za ljubitelje dugih šetinji, a okružuju ga veliki drvoredi maslina i vrhovi planina.

Albanija postala hit za naše turiste: "Pre svega, veoma je jeftina" VIDEO

Čisto tirkiznoplavo more idealno je za kupanje, a i ovo mesto je interesantno za one koji uživaju u miru i tišini. Uprkos svojoj lepoti, ono je najmanje posećeno u Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 538 idi na stranu