Izvor: RINA

Mnogi građani Srbije su jedva dočekali otvorene granice, pa su se tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika odlučili da posete susednu Crnu Goru. Fantastična poseta zabeležena je u Budvi, koja nakon teške korona-godine konačno izgleda približno kao nekad.

"Jedva smo dočekali da odemo na more, prošle godine nismo išli nigde. Sada smo se vakcinisali i bezbrižno stigli u Budvu. Čudan neki osećaj, tek sad vidimo koliko nam je taj morski vazduh nedostajao. U prolazu smo videli mnogo ljudi iz Srbije, a koliko smo mogli da primetimo, zaposleni u svim objektima nose maske i poštuju epidemijske mere. Cene smeštaja, hrane i pića su sasvim korektne. Vreme nam je išlo naruku i uspeli smo i da se okupamo u moru za 1. maj. Na granici nije bilo zadržavanja, prošli smo samo sa ličnim dokumnetima“, rekla je Čačanka Nataša Krunić, koja je praznike provela upravo na crnogorskom primorju.

Foto: Rina

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, prema podacima koji su dobijeni od tamošnje turističke privrede u četvrtak, Budvu je posetilo najmanje 6.000 većinom stranih turista. U hotelima je bilo smešteno 4.500 gostiju, a oko 1.500 u privatnom smeštaju. Procenjuje se da je u privatni smeštaj i tokom vikenda pristizalo još gostiju, pa da je taj broj i veći.

Foto: Rina

"Gosti su uglavnom dolazili iz Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Ukrajine, Rusije i Turske. Već sada u Budvi borave inostrani i gosti iz regiona u većem broju što turističke radnike veoma raduje i uliva dozu optimizma kada je u pitanju glavna sezona. Kada su u pitanju najave, iz razgovora sa predstavnicima turističkih agencija i hotelijera saznajemo da postoji veliko interesovanje sa tržišta Ukrajine, Rusije i Belorusije, dok od gostiju iz regiona svakako očekujemo dosta dobru posećenost, ali više individualnu, nego organizovanu", izjavila je za Rinu Darija Marović iz TO Budva.

Foto: Rina

Ona je istakla da epidemijska situacija u Crnoj Gori postaje sve bolja, aktuelne mere se poštuju i to daje rezultate, a nadaju se dodatnoj stabilizaciji epidemijske situacije uz masovnu vakcinaciju, koja se uskoro očekuje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.