Foto: Depositphotos/ HayDmitriy
Foto: Depositphotos/ HayDmitriy

Popularna letovališta u Albaniji u kojima još uvek možete da provedete odmor

Podeli

Letovališta u Albaniji su sve popularnija među našim turistima, posebno jer je srpskim državljanima u okolnostima pandemije preko ove države omogućeno da idu na more. Ovo su tri letovališta koja su među popularnijima u Albaniji.

Valona

Letovalište na obalama Jonskog mora je ujedno i druga luka u Albaniji po veličini. Pored toga što se razvija u turističkom smislu, Valona je nadaleko poznat trgovački centar zemlje. Ipak, s obzirom na to da je u pitanju lučki grad, plaže su malo udaljene od centra, a ima ih sasvim dovoljno za svačiji ukus.

Jedna od napoznatijih je Narti, a turisti često posećuju i gradsku plažu. Mnoštvo zanimljivih noćnih klubova, barova i kafića čini Valonu posebno omiljenim letovalištem mlađe populacije.

Drač

Kada je krajem prošle godine luku Drač u Albaniji pogodio razoran zemljotres, više od 5 hiljada ljudi je ostalo bez krova and glavom. Bilo je i žrtava, čitavi stambeni, ali i pojedini smeštajni objektu su bili potpuno srušeni. Sasvim je očekivano da su se mnogi pitali da li će Drač uspeti da se izbori sa tolikom štetom, a onda je stigla sjajna vest, navode domaći mediji. Značajna novčana sredstva su prikupljena tokom Međunarodne donatorske konferencije, održane u Briselu.

Zato i postoji mišljenje da će se ovo letovalište ipak oporaviti do početka sezone. More u Draču je odlično za porodice sa malom decom i neplivače, jer je ulaz u vodu većim delom postepen i dug.

Plaže su posebna atrakcija u Draču, koji je uz to i najveća albanska luka. Odlična povezanost sa Tiranom, odnosno sa aerodromom čini upravo Drač posebno atraktivnim za turiste iz naše zemlje.

Saranda

Baš prekoputa ostrva Krf se nalazi ovo popularno albansko letovalište. Brojne uređene i divlje plaže, stabla limuna i maslina, preko 300 sunčanih dana u toku godine su sasvim dovoljni razlozi za letovanje u Sarandi.

U letovalištu postoje brojni hoteli različite kategorizacije, ali i restorani i kafići, odnosno sve ono što je potrebno za kvalitetan odmor. Posebno se među turistima ceni bogat i kvalitetan noćni provod u ovom letovalištu.

Saranda je poznata i po neverovatnom spomeniku prirode. Takozvano Modro oko je naziv za 18 kraških izvora vode, koji se nalaze na oko 25 kilometara udaljenosti od ovog letovališta.

strana 1 od 435 idi na stranu