Izvor: B92

Da je ove sezone sve moguće, pa i otkazivanje letovanja noć pred put, uverili smo se više puta tokom poslednjih mesec dana, a Dušan iz Pančeva prenosi za portal B92. net svoje iskustvo.

"Trebalo je da idemo 19. jula ali su nam iz agencije pomerili za 16. jul, što je nama zbog godišnjeg odmora takođe bio prikladan datum. Spremili smo sve, međutim noć pred put gledam TV i oko 23 časova pojavljuje se vest da je Bugarska zatvorila granice. Zvao sam vodiča koji mi je potvrdio da se u Tursku ne može autobusom, kao i to da nam je put otkazan", priča Dušan iz Pančeva i ističe da su iz agencije bili maksimalno ljubazni i na vreme obaveštavali, ali da je vest iz ambasade stigla kasno sinoć.

Sva putovanja za Tursku su, kako su mu rekli iz agencije, otkazana do 1. avgusta kada će on i devojka odlučiti da li da rizikuju sa putom ili će se pomiriti sa time da ove godine, uprkos svim željama, nema letovanja u inostranstvu.

Istraživali smo da li su i druge turističke agencije iz Srbije otkazivale aranžmane, a kako su nam rekli iz agencije Argus Tours oni su to odlučili u skladu sa novom odlukom Republike Bugarske, odnosno privremenom zabranom ulaska na teritoriju te zemlje do 31. jula.

"U skladu sa informacijama koje možete naći na zvaničnom sajtu Bugarske, Argus Tours je doneo odluku da, za sada, otkaže sve polaske ka destinacijama u Bugarskoj i Turskoj do 1. avgusta", kažu iz agencije za naš portal, ističući da nastavljaju da prate situaciju i reaguju u skladu sa odlukama nadležnih i okolnostima.

Putnici koji se trenutno nalaze u Bugarskoj i Turskoj, kako su nam potvrdili u ovoj agenciji, mogu da završe aranžmane.

"Putovanja su zbog zatvaranja granica otkazana do daljnjeg", potvrdili su nam iz Oktopod travela.

Foto: Depositphotos/ mike_kiev

Iz agencije Big Blue za B92.net kažu da oni i dalje realizuju putovanja za Tursku:

"Trenutno sam u Turskoj, ovde je sunčano, ljudi se paze, sve mere su preduzete i naša putovanja avionom za ovu zemlju se, za sada, realizuju po planu", kaže Dušan Anastasov iz ove agencije i kaže da se nada da će tako i ostati.

Još jedna beogradska agencija koja realizuje aranžmane za Tursku Odeon takođe nije otkazala Tursku, jer kako je za naš portal potvrdio Mirko Bauk iz te agencije "svi aranžmani se realizuju avionom tako da problema nema". On je dodao da putovanja za Egipat kod njih kreću kreću od 19. jula.

Podsetimo, od danas srpski državljani ne mogu više ni u Bugarsku

Naime, u Bugarskoj je od danas, pa do 31. jula na snazi nova privremena zabrana ulaska na njenu teritoriju svima bez obzira na njihovo državljanstvo, preko svih graničnih prelaza, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem.

Privremena zabrana ulaska u Bugarsku odnosi se i na državljane Srbije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.