Izvor: B92

Ministar spoljnih poslova turske Mevlut Čavušoglu je u razgovoru sa srpskim šefom diplomatije Ivicom Dačićem najavio da će sredinom juna nastupiti relaksacija zabrane ulaska stranih državljana u Tursku, koja je uvedena zbog epidemije.

Kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova, Čavušoglu je najavio taj potez, kako bi u ovoj zemlji neometano počela turistička sezona.

On se nada da će turisti iz Srbije i ove godine letovati na turskom primorju.

Da bi Turska svoje granice za strane turiste najverovatnije mogla da otvori od 15. juna nedavno je za B92.net rekao i ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković.

"S obzirom na to da je ovo turistička destinacija na kojoj turizam čini 15 odsto BDP zemlje, može se očekivati da ova zemlja sledi primer otvaranja ostalih", naveo je za nedavno za naš portal Marković, te dodao:

"Za naše turiste je bitno kada će se otpočeti sa avio saobraćajem između dve zemlje. Prema dostupnim informacijama, Srbija nije bila u predviđena u prvoj grupi od 19 zemalja prema kojima će turski nacionalni prevoznik uspostaviti linije. Ovde govorimo o komercijalnim letovima između Beograda i Istanbula. Druga je situacija sa čarter letovima iz Beograda ka Antaliji. To je stvar naših turističkih agencija i ugovora koje su sklopile sa turskim hotelima", istakao je ambasador te naveo da će najverovatnije između 10. i 15. juna biti obnovljeni i čarter letovi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.