Izvor: B92

Direktor Morskog dobra Predrag Jelušić saopštio je da ove godine od zakupaca plaža očekuju korektne cene, jer je zbog čitave situacije sa koronavirusom, kako je kazao, ovo godina solidarnosti. Kaže da će Morsko dobro pratiti situaciju na terenu, ali da se nada da će svi imati osećaj dobre mere.

"Plaže su otvorene od petka. Mi smo napravili jedan set mera, zakupci će dobiti jasne smernice od Instituta za javno zdravlje, poštovaće se fizička distanca, veća higijena, meriće se kvalitet vode ove godine malo intenzivnije, transparentnije će biti analize za građane i goste", naveo je on za RTCG.

Dogovori su i da spasioci obnove svoje licence, i kaže da nema smetnji da leto u Crnoj Gori zaista i počne.

Goste očekuju i početkom juna, tako da veruju da je Crna Gora spremna za leto 2020.

Tržište je slobodno za cenovnu politiku, no Jelušić dodaje da cene ne bi trebalo da ove godine budu veće.

"Verujem da je svim našim zakupcima kao i svima godina izgubljenih očekivanja. Očekujemo korektne cene od zakupaca, zbog koronavirusa ovo je godina solidarnosti. Bićemo u prilici da to pratimo, nadamo se da će svi imati osećaj dobre mere. Ostaje i mera da nakon 17h sati ležaljke budu besplatne", naveo je Jelušić, ističući da se ugovori sa Morskim dobrom moraju poštovati i da nema mesta za improvizacije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.