Izvor: B92

Kada turisti razmišljaju o Španiji kao letnjoj destinaciji, uglavnom pomisle na ostrva ili na južnu obalu. Upravo zbog toga na severu Španije, tačnije u kneževini Asturiji, nalazi se neotkriveni dragulj ove zemlje.

Kudiljero ili na lokalnom dijalektu Kuideiru (Cudillero, Cuideiru) je ribarsko naselje na severu Pirinejskog poluostrva.

Osim zarade od ribolova, ovo mesto živi od turizma. Međutim, za razliku od drugih poznatih i popularnih letovališta, u Kudiljeru ćete sretati uglavnom Špance koji, za razliku od stranaca, znaju za ovaj neotkriveno primorsko mesto.

Kidijero je poznato po šarenim kućama na obali, a iznad tih kuća nalaze se vidikovci sa kojih se pruža neverovatan pogred na naselje i na Biskajski zaliv.

Ovaj gradić je i zvanično bio proglašen za jedno od najlepših mesta u celoj Španiji, a prema legendi osnovali su ga Vikinzi, a u blizini Kudiljera pronađeni su ostaci predrimskog perioda, a značajniji podaci o razvoju ovog dela Španije nalaze se u nalazištima okolnih mesta.

Ukoliko biste želeli da odete u Kudiljero od 5. do 15. juna, smeštaj za dve osobe biste platili oko 50.000 dinara, a ukoliko avionske karte kupite a vreme, koštaće vas nešto više od 60.000 dinara.

Ako se nađete u Kudeljeru ovog ili nekog narednog leta, ne propustite da uživate u sveže upecanoj ribi i lokalnom rumu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.