Izvor: B92

Svi oni koji planiraju da za predstojeće hladne dane uživaju u toplom Meksiku trebalo bi da obiđu i jednu od najneobičnijih plaža na svetu.

Nekoliko kilometara od grada Puerto Valjarta nalazi se Nacionalni park ostrva Marijeta. To su dva idilična ostrva koja turisti obožavaju, a posebno vole jedno od njih zbog plaže koja se tu nalazi.

Radi se o ostrvima koja su nekada bila mesto vojnih testiranja, jer nisu naseljena. Zbog mnogobrojnih bombardovanja i eksplozija na ostrvima su nastali krateri i nekadašnje pećine su se obrušile. Jedna od pećina je takozvana Skrivena plaža ili Ljubavna plaža.

Radi se o plaži koju natkrivaju delovi nekadašnje pećine. Ispunjena je peskom i tirkiznom vodom okeana. Ostrva Merijeta su nastala podvodnim vulkanskim erupcijama, što ostrvo čini privlačnim i za razne morske životinje, kojih, nakon što je vlada zabranila lov i ribolov, ima mnogo.

Ova plaža se ne vidi iz daljine, pa ukoliko ne krenete kroz pukotinu kroz koju voda i ulazi u nekadašnju pećinu, ili ukoliko se ne popenjete na brdo koje je nekada natkrivao pećinu, nećete ni znati kakva se lepota nalazi u okviru naizgled običnih ostrva.

Osim uživanja u "zatvorenoj plaži", glavna aktivnost posetioca Marijeta ostrva jeste ronjenje, ili kajaking, mada veliki broj turista provede vreme pokušavajući da pronađe idealan ugao, kako bi fotografijom dočarali neobičnu plažu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.