Izvor: B92

Poznato je da svi koji vole turski all inclusive koncept odmora, po prirodi svojih interesovanja ne vole preterano aktivan odmor.

U aktivnom odmoru naši turisti uglavnom uživaju na obali Grčke. Problem nastaje kada se priličan broj grčkih destinacija već posetio – a onda i pitanje "A gde da idem ovog leta, obožavam lepe plaže i more, a možda bih malo i da odmaram uz all inclusive?" Spoj ta dva potpuno suprotna koncepta pronaćićete na Egejskoj obali Turske! Bodrum, Marmaris i Fetije pravo su blago za sve one koji uživaju istražujući prelepe tirkizne uvale, prirodu i pravi letnji plavo beli ambijent.

Bodrum/Foto: Promo

Bodrum

Mesto gde je letovanje u Turskoj savršen spoj odmora zabave. Gostoljubivi i ljubazni domaćini, dobra hrana i divno vreme. Turska ima sve! Poluostrvo Bodrum ima obalu dugačku oko 30 km. Na njoj se nižu uvale i letovališta koja sju dobro povezana sa glavnim gradom. Centar Bodruma nudi gostima odlične mogućnosti za odmor svojim intenzivnim noćnim životom, fascinantnim plažama, opuštajućim uvalama, predivnom prirodom, istorijskim znamenitostima, kvalitetnim hotelima.

Ako krenemo dalje niz obalu egejske Turske, stižemo do Marmarisa. Čitava uvala je prošarana letovalištima, a Marmaris grad – užurban - jedno od najpopularnijih odmarališta na turskoj "Tirkiznoj obali". To je odličan izbor za zaljubljenike u zabavu, i sunce i ljubitelje istorije koji obožavaju njegovu odličnu lokaciju, jedinstvene atrakcije i atmosferu. Zbog mirnog mora u uvali, ovo letovalište je idealno za porodice sa malom decom, dok će i starijima biti zabavno zbog noćnog života koje ovaj grad pruža.

Marmaris/Foto: Promo

Jedna od atrakcija u okolini Marmarisa koju možete posetiti su poznate grobnice Dalyan. Celokupna delta Dalijana je prirodni fenomen sa jedinstvenim ekosistemom gde žive slatkovodne i morske ribe. Preporučujemo i izlet brodom iz Marmarisa - prelep doživljaj gde vas kao nagrada na svakom ćošku čekaju preslatke male uvale duž poluostrva.

Datca je antički rimski lokalitet koji se nalazi na samom vrhu poluostrva, pruža fascinantan pogled na obalu Egejskog i Sredozemnog mora. Za ljubitelje Grčke poslastica je i to što je ostrvo Rodos odmah prekoputa pa je moguća poseta i jednom od najlepših grčkih ostrva.

Fetije/Foto: Promo

Fetije

Drevna tradicija, bogata kultura i moderni uticaji, ako tome dodamo i prirodni ambijent koji oduzima dah sa svojim nestvarno lepim plažama – da li postoji još nešto što bi moglo da vas opredeli za letovanje u mondenskom letovalištu Fetije?

Foto: Promo

Plaža Oludeniz, poznata je po svojim nijansama tirkizne i akvamarin plave boje vode. Plaža već godinama ima plavu zastavicu, i često je na listi među 5 najboljih plaža na svetu. Velika i moderna marina, živopisni orijentalni bazari, zanatske radnje, brojni kafići i prodavnice, detalji su ovog turističkog grada.

Foto: Promo

Zato ukoliko ste ljubitelji lepih plaža sa borovim hladom i kvalitetnog all inclusive odmora posetite www.filiptravel.rs

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.