Izvor: B92

Vis je visoko na listi sa čak dve plaže u top-10 - Stinivom i Srebrnom, a mnogi od anketiranih ne mogu da zamisle lepši odmor od odmora na plažama Rapca...

Ako se još niste odlučili na kojoj ćete plaži odmarati ovog leta, možda vam pomognu informacije jednog malog istraživanja. Naime, više od 400 komentara i hiljade lajkova je više nego dovoljno da rezultati jednog istraživanja budu predstavljeni i da prema njima odaberete ovogodišnji komadić raja na Jadranu, prenosi Pun kufer.

Zaključak je da Hrvatska ima mnogo predivnih plaža i da su većini favoriti manje-više isti.

Jedan hrvatski portal na svojoj stranici na Fejsbuku organizovao je izbor za najlepše plaže tog dela Jadrana. Za najlepše hrvatsko mesto, a na kojem "nema nikoga", odabrano je ostrvce Proizd, sa svojim neverovatnim plažama.

Odmah ispod Proizda na ovoj virtuelnoj listi našla se predivna plaža Sakarun, a hrpu “lajkova” pobrala je i predivna Pasjača. Na četvrtom je mestu plaža Punta rata u Brelima, a dosta pozitivnih komentara odnosilo se na Makarsku rivijeru, posebno na plaže u Baškoj Vodi.

Vis je visoko na listi sa čak dve plaže u top-10 - Stinivom i Srebrnom, a mnogi ne mogu da zamisle lepši odmor od onoga na plažama Rapca. Čini se da bi Korčula na nekom izboru mogla da bude prvi favorit za ostrvo s najlepšim plažama, jer dosta ispitanika smatra da je najljepša plaža u Hrvatskoj svaka na Korčuli, "samo treba ići od jedne do druge".

Na Pelješcu je omiljena plaža Divna, Slatinica na Olibu, a na predivnom Biševu – Porat. Naravno da je i Zlatni rat visoko rangiran, kao i Lubenice ili rt Kamenjak. Unije su isto mnogima idealno mesto, kao i Zavala na Hvaru ili Veli žal na Dugom otoku, a i Split se našao na listi sa svoje dve uzdanice - Bačvicama i Firulama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.