Izvor: B92

Postoji nekoliko načina da se pobegne od vrućine leti. Prihvatite toplo vreme, potražite klimatizovane prostorije, pobegnite na plažu ili jednostavno pobegnite negde.

Ako je vaš cilj da izbegnete vruće vreme ili iskoristite svaki letnji dan, razmislite o upoznavanju norveškog grada Trondhajma, gde su leti dani dugi i vreme veoma prijatno. Ovaj istorijski prostor među fjordovima nudi brojne vodene sportove, ukusnu hranu i neobične četvrti za istraživanje.

Ukoliko baš želite da pobegnete od leta, možete se uputiti na južnu hemisferu i na planinska skijališta na planini Viktorija, u Australiji, gde ćete biti u prilici da uživate u zimskim sportovima i snežnom pejzažu, preporucuje travelandlaisure.

Ljubitelji kralja Lavova, dok čekaju premijeru nove verzije filma u julu, možda žele da iskoriste suvu sezonu u istočnoj Africi sa safarijem kroz Serengeti. A ukoliko želite kombinaciju luksuza, a sa druge strane i drevnu istoriju, Istanbul je prava stvar za vas.

Gde god da odlučite da odete u julu, srednji letnji mesec je vreme da se izvučete iz rutine, čak i za produženi vikend ili pravi odmor. Možda će ove ideje uzbuditi vašu maštu i inspirisati vas da počnete da pravite planove.

Ženevsko jezero, Švajcarska

Pored raznih festivala vina, koji se održavaju na jezeru svake godine, možete da uživate u blagim večerima uz šetnju među brdovitim, terasastim vinogradima.

Trenčin, Slovačka

Ako uživate u pronalaženju destinacija ispod radara i pohađanju muzičkih festivala na otvorenom, poželećete da posetite Trenčin i godišnji festival Pohoda. Festival, koji se održava od 11. do 13. jula, opisan je kao festival muzike i umetnosti sa međunarodnim priznanjem, gde se razni muzički pravci susreću sa plesom, filmom, pozorištem. Slovačka se još može pohvaliti sa toplim izvorima, vinarijama, pivarama, bogatom hranom i atraktivnim cenama.

Šejn, Vajoming

Za one željne avanture, koji mogu da priušte putovanje preko okeana, Šejn je pravi zapadnjački grad. Svake godine tamo se održava festival Frontier Days, koji je proglašen najvećim svetskim rodeom sa pravim zapadnjačkim duhom. Profesionalno jahanje na bikovima, rvanje, igra sa lasom, još mnogo raznih kaubojskih atrakcija, podsetiće vas na čuvene "kaubojce" iz zlatnog doba Holivuda.

Trondhajm, Norveška

Dugi julski dani i umerene temperature čine ga sjajnim gradom koga bi trebalo da posetite ukoliko ne volite vrućinu. Priroda je velika atrakcija tokom leta, sa planinskim stazama, vodenim sportovima i plažama. Šarene drvene kuće, kafići, kaldrmisane ulice pozivaju na šetnju kroz vrlo zanimljive četvrti Trondhajma.

View this post on Instagram

Sunday in Trondheim

A post shared by Ryan Connolly (@ryanconnolly77) on

Viktorija, Australija

Ne zaboravimo, da dok i tokom vrelog jula, postoji mogućnost za sneg i skijanje - ali na južnoj hemisferi. Svi zimski sportovi vam stoje na raspolaganju u sred jula. Pored njih, možete da uživate u posetama muzejima u Melburnu, zoološkom vrtu, akvarijumu...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.