Izvor: B92

Neki od najpopularnijih izleta uključuju krstarenje Nilom, zatim jedrenje od Ekvadora do Galapagosa, safari na konjima u Keniji ili obilazak brda u Andaluziji.

Ako ste tip turiste koji uživa u putovanju i želi da doživi i najmanji detalj i da se oseća opušteno, onda biste možda mogli da razmislite o ovakvom tipu putovanja, koji ne uključuje ama baš nikakvu žurbu.

"Prihvatimo spori tempo" - slogan je britanske turističke organizacije, koja je ujedno jedna od top-kompanija kad je reč o organizaciji opuštenih i "sporih" putovanja, gde ćete doživeti ama baš svaki korak, a teško da će vam promaći i bilo koji detalj s puta, piše Pun kufer.

"Uputstava vezana za odmor na brodu i za pešačke ture ima 40 odsto više nego u istom razdoblju prethodne godine", izjavili su iz kompanije.

Neki od najpopularnijih izleta kompanije uključuju krstarenje Nilom, zatim jedrenje od Ekvadora do Galapagosa, safari na konjima u Keniji ili obilazak brda u Andaluziji. Zapravo, ideja kompanije je da u odmoru treba uživati punim plućima, ali valja reći da takav tip odmora traje nešto duže i prilično je skup.

Ali, u čemu je tajna popularnosti ovakvih putovanja? "U užurbanim životima koje svakodnevno vodimo, koji su ispunjeni brojnim obavezama, nikad nemamo dovoljno vremena. Zato klijenti žele da ’uspore’, opuste se i povežu se u potpunosti s putovanjem", objašnjavaju iz agencije.

Krstarenja sa tla izmeštaju na vodu, za koju je poznato da deluje terapeutski i rešava stresa. I sam pogled zadržan na plavoj površini rehabilituje, dok safari ture pružaju sličan doživljaj, a efekat je isti: izmeštanje iz gradske sredine i smanjena komunikacija s drugim "jedinkama ljudske vrste" i prebacivanje fokusa na prirodu i životinje, takođe deluju oporavljajuće.

Ukoliko ste introvertna osoba, ili pak premoreni od svakodnevice, verujemo da je ovakav odmor idealan izbor za vas.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.