Izvor: B92

Istražili smo gde su najveća imena odlazila na odmor, a sigurni smo da uz njihov savet nema greške.

U stanju smo da putujemo mnogo daleko, danima tražeći idealan smeštaj da bi naš odmor bio savršen i često nas nazivaju zvezdama zbog naše izbirljivosti. A kako su prave zvezde provodile svoje odmore i na kolim mestima?

Palm Springs je nekada bio Holivud u malom, jer su mnoge zvezde poput Boba Houpa, Elizabet Tejlor, Frenka Sinatre i Suzan Somers baš ovde želele da provode svoje slobodne dane.

A ličnost koja je najzaslužnija što se Palm Springs smatra jednim od najglamuroznijih odmarališta na svetu je svakako čuvena Merlin Monro i njena fotografija u teniskom klubu Palm Springs Hotela, kraj čijeg bazena su napravljene fotografije koje su za Merlin bile ulaznica u Holivud, piše Standard.co.uk

Foto: depositphotos/Ratikova

Italija je bila jedno od najdražih mesta holivudskim zvezdama za glamurozni beg. Odri Hepbern bila poznata kao prelepa žena koja obilazi Rim na vespi dok su je svuda fotografisali. A jedna od najpoznatijih fotografija je kako napušta Hasler hotel sa svojim psom.

Kapri je bio posebno drag holivudskim lepoticama, a pored Odri, na ovo ostrvo je rado bežala i Grejs Keli koja se odrekla Holivuda da bi postala princeza od Monaka. Prirodna lepota ovog ostrva, njena bela obala samo je upotpunjena raskošnim vilama poznatih posetilaca.

Foto: depositphotos/chrishowey

Iako je u Italiji odjeknula vest o njihovoj ljubavi, za Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona se vezuje Puerto Valarta, Meksiko, jer tamo je čuveni par bežao iz Kalifornije u domove koji su stajali jedan naspram drugog i bili povezani “mostom ljubavi“.

Foto: gettyimages/NurPhoto

Ako želite da se osećate kao da ste se vratili u prošlost, Kuba je pravo mesto za to. Automobili iz polovine prošlog veka, građevine pastelnih boja i kaldrma su gotovo isti kakvi su bili i kada je čuveni Frenk Sinatra koračao tuda.

Foto: gettyimages/Paul Nicklen

Kralj rok muzike, Elvis Prisli, je voleo Havaje, a njegov najvažniji odlazak tamo je bio povodom snimanja filma “Blue Hawai“ , a Aloha država je ostavila toliko jak utisak na njega da je svoj studio preuredio u duhu Havaja koja je tada postala poznata kao “Jungle room“ .

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.