Izvor: B92

Fotografije rajskih plaža na egzotičnim i udaljenim lokacijama koje krase ekrane brojnih računara možda i nisu toliko lepe kao što izgledaju na slici.

Tek kada dođete na te popularne destinacije, uvidite da je tirkizna boja mora dorađena u fotošopu ili nekom sličnom programu, a da je plaža pazna samo u gluvo doba noći. Ostakak vremena turisti se guraju i traže mesto za selfi ili peškir.

foto: getty

To je slučaj sa plažom Kuta na Baliju, koja je dugačka dva i po kilometra, a smeštena je na jugozapadnoj obali indonezijskog ostrva. Kuta je već godinama jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na Baliju, a pogotovo među osobama koje uživaju u surfu.

foto: getty

Na stranicama Turističke zajednice Balija navodi se da je Kuta najbolja plaža za zalazak sunca, a pogotovo u decembru. Ipak, spektakularni događaj bi mogle da vam pokvare gomile smeća koje more jednom godišnje izbacuje na obalu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.