Izvor: Tanjug

Albanske lagune Karavasta, Narta, a sve češće i Kuna Vejn prepune su flamingosa, zbog čega je i broj posetilaca u tim lagunama porastao, piše agencija ATA.

Laguna Narta poznata je i pod nazivom "kuća za flamingose" zbog geografskog položaja i dubine vode, navodi agencija.

Razigrani flamingosi nude prirodni spektakl za lokalne i inostrane turiste, a zahvaljujući zabrani lova, fauna u tom području postaje sve bogatija.

Ministar turizma i životne sredine Blendi Klosi na Fejsbuku je objavio fotografije flamingosa u Zvernecu i dodao da su oni "dodatna atrakcija turistima koji vole da posmatraju ptice".

"Efekti moratorijuma, koje potvrđuju i rastuće brojke prema najnovijim evidencijama ptica, transformišu albanske močvare u turističke destinacije bogate faune i predivne prirode", naglasio je Klosi.

Laguna Narta na jugozapadu Albanije druga je po veličini u toj zemlji, a veća od nje je laguna Karavasta, takođe na zapadu zemlje, nadomak Lušnja, navodi agencija.

Lagunu Narta nastanjuje oko 20.000 ptica, od kojih 40 različitih vrsta, a ona je takođe stanište dalmatinskog pelikana.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.