Izvor: B92

Smešten na Arapskom poluostrvu, sa 1.700 kilometara blistave obale, Oman je turistička destinacija u razvoju, sa primamljivim plažama, biblijskim pejzažima i veličanstvenom prirodom.

S ciljem da udvostruče broj međunarodnih posetilaca na pet miliona do 2020. godine, vlasti ističu napore da privuku turiste povlasticama u vidu besplatnih viza, potencijalno najboljeg aerodrom na svetu i najdužeg zip-lajna na svetu.

Oman je i te kako spreman da poveća broj posetilaca, ali to čini polako i sigurno. Nedavno je najavljen niz podsticaja za posetioce, uključujućući planove države da izgradi najdužu zip-liniju na svetu u Al Hambri, tačnije jednom od najslikovitijih sela u Omanu, čime će se poboljšati planinski turizam.

Muskat, Oman

Takođe, portparol policije je najavio da se radi na uvođenju elektronske vize u vidu aplikacije koja će biti besplatna. Proširenje kapaciteta na aerodromima je takođe neophodno za povećanje broja posetilaca, a pre neki dan je baš otvoren Duqm aerodrom koji je četvrti regionalni aerodrom u zemlji i koji će funkcionisati kao ulaz u centralni region. Ima kapacitet da opsluži pola miliona putnika godišnje.

U međuvremenu, Aerodrom Muskat učestvuje u Skytrax istraživanju koje ima za cilj da izabere najbolji aerodrom na svetu, a ove nagrade se smatraju Oskarima vazduhoplovne industrije. Pobednik će tek 27. marta biti objavljen, ali bez obzira na to koje će mesto zauzeti, aerodrom već ima mnogo pohvala zbog arhitekture, efikasnosti, gostoprimljivosti i napredne tehnologije.

foto: thinkstock

Osim svih novina koje će Oman uvesti kako bi privukao turiste radi se o zemlji koja je poznata prvenstveno po gostoprimljivosti, ali i političkoj stabilnosti, pa je upravo sada pravo vreme za sve one koji traže malo leta i fenomenalne plaže u januaru, ali i odmor ispunjen kulturnom baštinom i tradicionalnim arapskim čarima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.