foto: youtube/screenshot/InspectorLUX
foto: youtube/screenshot/InspectorLUX

Marokanski luksuz koji će vas oboriti s nogu / FOTO

Podeli

Raskoš ovog hotela ide mnogo dalje od ultra luksuznog odmora – u pitanju je nešto poput grada koji je protkan tradicijom…

Već znamo da je Marakeš jedan od najpopularnijih turističkih gradova sveta. Njegov spektakl ogleda se u njegovoj arhitekturi, bogatim aromama, sukovima i mnogo čemu drugom. Sve ove jedinstvene osobine slave se bez rezerve u svim turističkim objektima, Royal Mansour nam na najbolji način dočarava tu veličanstvenost.

Raskoš ovog hotela ide mnogo dalje od jednog noćenja u ultra luksuznom ambijentu. Smešten na imanju od pet hektara, izgrađen klasičnim murskim strukturalnim stilom, okarakterisan arhetipskim zelige pločicama koje su korišćene za dekoraciju stubova, tadelakt gipsom koji prekriva zidove i lampama od livenog gvožđa koje akcentuju starinska drvena vrata, ovaj hotel nudi nepogrešivi luksuz.

foto: youtube/screenshot/InspectorLUX
foto: youtube/screenshot/InspectorLUX

Tradicionalna dizajnerska estetika vlada čitavim ovim imanjem, uz pomoć neverovatnog i beskrajnog niza kombinacija boja. Čak 550 slika krasi zidove ovog hotela, što je na neki način svedočanstvo njihovom stremljenju ka podržavanju lokalnih umetnika. Ova savremena umetnička dela zajedno su satkala impresivnu scenu, odvodeći goste dalje u opčinjenost, koja ih nepreglednim lavirintom staza vodi do 53 intimna rijada.

Kreirani kao replika marokanskog načina života, ovi lavirinti delo su pejzažnog arhitekte Luisa Valjeha, a sami po sebi predstavljaju pravu začaranu baštu. Rijadi su, sa druge strane, u potpunosti privatni i intimni. U središnjem delu ovog imanja nalazi se veličanstveno i bujno dvorište, koje svim gostima daje priliku da uživaju u njegovoj magiji iz svojih spavaćih soba i kupatila, ali i sa krovne terase sa bazenom, koja je idealno mesto za uživanje romantičnih parova.

Uprkos svojoj staromodnoj personi, ovaj hotel ima vrhunske pogodnosti, pa tako svojim gostima daje priliku da uživaju u najboljem iz oba sveta. Stakleni krov koji se može povući ili navući uz pomoć kontrola osetljivih na dodir štiti dvorište od nepoželjnih kapi kiše, dok pametni sistem klimatizacije označava samo početak svega modernog što sledi nakon toga.

foto: youtube/screenshot/InspectorLUX
foto: youtube/screenshot/InspectorLUX

Deo ponude ovog vrhunskog hotela je i restoran La Grande Table Française, gde pariski šef, Janik Aleno kreira francuska jela sa marokanskim detaljima u sasvim novoj formi.

Na kraju, moramo se složiti da putovanje u Maroko ne bi bilo kompletno ako ne iskusite ritual kupanja. U The Spa Royal Mansour, gosti mogu uživati u neograničenoj selekciji tretmana za podmlađivanje duše i tela – od masaža i tretamana lica, do hidroterapije i svega onog što preostaje. U ponudi hotela je i salon lepote, koji je definitivno idealno mesto za početak ili završetak jednog dana, piše "LuxLife".

strana 1 od 29 idi na stranu