Izvor: B92

U budžet za odmor većina obavezno uračina i automobil. Troškovi iznajmljivanja automobila mogu biti skupi, a neke kompanije će naplatiti dodatno za osiguranje, gorivo i sl. Imajte na umu pet saveta kako biste uštedeli na iznajmljivanju.

Rezervišite auto ranije

Počnite da tražite ponude već dva meseca pred put i čim vidite najpovoljniju odmah rezervišite auto preko interneta.

Proverite kako plaćate gorivo

Skoro sve rent-a-car firme imaju manje-više sličnu politiku kada je u pitanju potrošnja goriva, odnosno koliko mora biti pun rezervoar kada ga vraćate. Eksperti kažu da full-to-empty može biti skuplja varijanta, pa je tako uvek bolje iznajmiti automobil na rezervi nakon čega ćete sami sipati koliko ste potrošili, dakle full-to-full.

Sami osigurajte automobil

Rent-a-car firme će vam brže bolje dodati i osiguranje na cenu, a to je svakako nešto što možete uraditi sami. Ako često putujete i iznajmljujete automobil postoji mogućnost godišnjeg osiguranja, što vam ispada mnogo jeftinije.

Ne iznajmljujte automobil na aerodromu

Jeste da je to zgodna opcija, ali s obzirom na to da rent-a-car firme plaćaju taksu da bi mogli uopšte da iznajmljuju na aerodromu, budite sigurni da je i cena viša.

Izbegnite dodatne troškove

Umesto korišćenja navigacije u automobilu, skinite Google Maps kojima možete pristupiti i bez interneta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.