foto: thinkstock
foto: thinkstock

Od ove godine "last minute" obuhvata još jednu povoljnost

Podeli

Kada je ekipa „150 minuta“ pitala naše sugrađane da li znaju šta je "last minute" turistička ponuda, malo ko je umeo tačno da odgovori. Za sve one koji još uvek nisu stigli da ovog leta odu na letovanje, last minute je prava prilika, a šta ona obuhvala kao i koju novinu ove godine ubuhvata, pročitajte u nastavku.

Last minute ponude definitivno su najpovoljniji vid odlaska na odmor. I pored velike potražnje za ovakvim aranžmanima mnogi sugrađani nisu baš sigurni šta to znači obuhvata i zbog čega su cene znatno niže od regularnih aranžmana.

“Last minuta ponuda je popuna preostalih kapaciteta po sniženim cenama. Uglavnom je to paket aranžman koji uključuje smeštaj i autobuski prevoz, ali svakako za one putnike koji se odluče da putuju i sopstvenim prevozom prosto prilagodimo ponudu. Mana toga je što putnici koji su platili ranije po redovnim cenama mogu da biraju objekat u kom će boraviti, sprat, određenu sobu, dok kod last minute ponuda to nije slučaj. Sniažvamo cene za kapacitete koji su preostali“, kaže Marija Pešić, iz jedne beogradske turističke agencije.

Ipak, sudeći po potražnji last minute ponude su vrlo popularne u Srbiji. U poslednjem momentu možete otići u Pefkohori ili Hanioti za manje od 150 evra. Na neko od ostrva za manje od 200 evra, dovoljno da cena prevoza i smeštaja do destinacije postanu manje bitni.

Od destinacija koje se nalaze na last minute ponudama najpopularnija je Grčka, naročito apartmanski smeštaj koji je posebno popularan među našim turistima, ostrvo Evija, tačnije mesta Edisos, Neos, Pirgos i Pefki, zatim nezaobilazna Paralija, Asprovalta, Stavros, Vrasna, Nei Pori i svakako neke od prelepih destinacija kao što su Hanioti, Polihrono, Kalitea i Parga.

Od ove godine last minute ponude imaju jednu novu povoljnost koja će se svideti svima koji nisu u mogućnosti da dobiju pun godišnji odmor, a to su ponude od pet noćenja što je ove sezone postalo veoma popularno i atraktivno.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 16 idi na stranu