Izvor: B92

Neki kažu da je najlepši deo leta taman kada prođu julske i avgustovske gužve, temperatura padne za 5 do 10 stepeni, a sunce sija i greje more još prijatnije nego u zenitu leta. Govorimo o čuvenom septembru, idealnom periodu za letovanje. Pogledajte koje destinacije će vam pružiti odmor iz snova sve do kraja septembra.

Dubrovnik

foto: thinkstock

Najpoznatiji hrvatski grad u svetu idealan je za letovanje krajem leta. Za to najviše može zahvaliti klimi, raznovrsnosti samog grada i atmosferi. Osim toga, u septembru ćete moći lakše da dišete zbog manjeg broja turista, a temperature su u proseku 24 stepena. Zidine starog grada sebično čuvaju toplotu jula i avgusta, pa vam tako u slučaju kišovitog dana svakako neće biti dosadno dok se šetate i uživate.

Korzika

foto: thinkstock

Najveće francusko mediteransko ostrvo smatra se turističkom tajnom u septembru. Taman kada ode masa turista, ostaju sve lepote koje čekaju samo vas. Prosečna temperatura u toku dana je 25 stepeni, a znamenitosti poput luke Porto Vekio i citadele Bonifaćio, sa koje se pruža pogled na Sardiniju, idealan su izbor ako vam se baš ne izležava na plaži ceo dan.

Kefalonija

foto: thinkstock

U septembru leto ne staje, a što južnije to je sigurnije da će vas vreme i dalje služiti. Kefalonija je idealan izbor za poslednje dane leta. Osim što nudi neke od najlepših plaža na svetu poput Antisamosa i Mirtosa, obiluje gomilom restorana, prelepom lukom u Fiskardu, a zalazak „jonskog sunca“ najlepši je iz vila u Asosu na zapadnoj strani. Šta više da poželite? E, da! Prosečna temperatura je između 25 i 29 stepeni sve do sredine oktobra.

Sicilija

foto: thinkstock

Prosečna temperatura od 26 stepeni i toliko znamenitosti, da će vam plaža pasti u treći plan. Palermo, prestonica Sicilije, je savršen kandidat za odmor u bilo koje doba godine, ali nekako se septembar uvek izdvajao kako najpopularniji. Zgrade iz 18. veka, izleti na Etnu, u selo Korleone, obilazak lokalnih letovališta, tačnije pravih italijanskih primorskih sela, učiniće vaš septembarski odmor savršenim.

Dubai

foto: Sheraton Jumeraih Beach Resort

Ako smatrate 25 stepeni hladnjikavim, onda se uputite u Dubai. Osim toga što su trenutno cene niže, u Dubaiju je septembarska temperatura oko 36 stepeni, pa se tako možete u potpunosti prepustiti letnjoj vrelini, plaži, bazenima i bronzanom tenu. Nećemo da vam pričamo o obilascima, jer na 39 sve što možete da uradite jeste da se zavalite u hlad i čitate dobru knjigu. Pravi odmor!

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.