Izvor: B92

Javno preduzeće Morsko dobro i Crveni Krst Crne Gore apelovali su na posetioce plaža da poštuju pravila ponašanja zbog svoje bezbednosti i prijatnog boravka.

Oni su kazali da su uređena kupališta organizovana i da pružaju sve neophodne uslove kupačima i turistima, a da je jedan od uslova i organizacija spasilačke službe, koja podrazumeva angažovanje spasioca sa važećom legitimacijom za spašavanje na vodi.

“Kupanje na drugim delovima obale nije preporučljivo, pogotovo na ušću reke Bojane gde postoji potencijalna opasnost od jakih struja i naglih promena dubine“, naveli su u saopštenju.

Kako dodaju, jake struje i veliki talasi na području Velike plaže i Ade Bojane u Ulcinju zahtevaju da kupači budu posebno obazrivi, kao da i pored prisutnih spasilaca kupači sami moraju da vode računa o svojoj bezbednosti.

Svi kupači treba da prate signale i upozorenja spasioca i na taj način primaju informaciju o trenutnoj bezbednosti u vodi. Kupačima se savetuje da odmah napuste vodu ako su na spasilačkim kulama istaknute crvene zastavice, prenosi „RTV Budva“.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.