Izvor: rtvbudva

Bečićka plaža je u Parizu 1935. godine dobila Grand prix i proglašena je za najlepšu plažu u Evropi, a trideset godina kasnije dobila je i Zlatnu palmu za najlepšu plažu Mediterana.

Duga je oko 2.000 metara, peskovita i naročito poznata po raznobojnom pesku, nastalom od donosa kamenja iz četiri potoka. Najatraktivnija je svakako „Zelena“ stena na samom ulazu u Rafailoviće koja predstavlja jednu od plaža na kojima je more najčistije na crnogorskoj obali.

Po izlasku iz pešačkog tunela prolazi se lanac luksuznih hotelskih kompleksa, a usred uvale, na izolovanom brežuljku, tik uz gornji deo plaže nalazi se crkva Svetog Tome, koja okružena čempresiva ima lepu portu i vidikovac.

Bečićka plaža se prostire od rta Zavala do rta Đevištinje, a izdeljena je na više hotelskih i javnih kupališta. Okružena je hotelima najviše kategorije i odličnim restoranima domaće i internacionalne kuhinje.

Duga šetališna staza uz samu plažu vodi do Kamenova na jednoj, a do Starog grada u Budvi na drugoj strani.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.