Izvor: B92

Kiša i loše vreme nikako nisu poželjni na letovanju, ali neke možda teši ponuda da neke agencije nude last minute aranžmane po znatno nižim cenama.

“Ove godine najviše last minut ponuda imamo za Grčku i grčka ostrva, prethodnih godina je to bilo za Tursku i Egipat, ali iz godine i godinu se ta situacija menja. Možete da uštedite sigurno do 300 evra“, kaže Andrej Todorović iz Kontikija za vesti TV Prva.

Last minute ponude donose uštedu od 10 do 50 odsto novca jer se agencijama više isplati da daju popust i tako prodaju aranžman nego da on ostane neiskorišćen.

“Jedan od razloga je prestanak rada ove dve velike agencije koje su oštetile putnike. Dakle, s jedne strane je gubljenje poverenja putnika, s druge loše vremenske prilike koje su uticale da se kapaciteti nisu prodali u onoj meri u kojoj smo očekivali“, kaže Aleksandar Seničić, direktor YUTA-e.

Ovake ponude su upravo osmišljene za one turiste koji znaju šta žele, pa čekaju da se pojavi u ponudi. Međutim, kod last minute akcije potrebno je brzo reagovati i krenuti na putovanje.

Pa, zašto ne biste išli na odmor kakav zaslužujete, makar odluka pala danas za sutra?

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.