foto: thinkstock
foto: thinkstock

Tri najlepša prirodna bazena na svetu / FOTO

Podeli

Nema sumnje da izostanak čovekovog uticaja dozvoljava prirodi da se razvije na prelep i jedinstven način. Prirodni bazeni nastaju kada slana ili slatka voda nakon talasa ostane zatočena u steni tako stvarajući jediven prizor za oči. Pogledajte gde se nalaze tri najlepša prirodna bazena.

Giola, Tasos

Giola / thinkstock
Giola / thinkstock

Ovaj prirodni bazen se nalazi u oblasti Astris i predstavlja nezaboravno iskustvo svakome ko ga poseti. U dubini stena nalazi se bazen trikizne boje, a mnogi dolaze ovde ostaju na sunčanju jer prirodno savršeno izvajane stene nisu nimalo neudobne za ležanje.

Velika plava rupa, Belize

Velika plava rupa / thinkstock
Velika plava rupa / thinkstock

Jedan od najvećih morskih fenomena je svakako Velika plava rupa koja se nalazi u Atlanskom okeanu. Verovali ili ne, rupa usred okeana koja izgleda kao da je iscrtana šestarom pod zaštitom je UNESCO-a jer je njeno dno dom ogromnom broju morskih organizama.

Grotta della Poesia, Italija

Grotta della Poesia / thinkstock
Grotta della Poesia / thinkstock

“Pećina poezije“ nalazi se u oblasti Roka Vekia i predstavlja najegzotičniju destinaciju u ovom delu Evrope. Sastoji se od podmorskog kompleksa stena koje spajaju kocku Poesia Piccola i Poesia Grande, stvarajući ovaj jedinstven prirodni bazen.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Zašto je uopšte ta bivša španska kolonija i najveće ostrvo u Mikroneziji tako slabo posećeno? Iz Severne Amerike ili Evrope samo je nekoliko avio-kompanija koje će vas odvesti na ovu američku teritoriju u Pacifiku. Put je vrlo dug i poprilično skup, ali to ćete ubrzo zaboraviti kad jednom stupite na ovo prekrasno ostrvo.

strana 1 od 18 idi na stranu