Izvor: B92

Malta je mnogo više od egzotičnog mesta koje sunce obasjava više od osam sati dnevno, a temperatura ne pada ispod 30 stepeni. Ostrvo je idealno ako želite letovanje ispunjeno aktivnostima, avanturama i adrenalinom. Zašto?

Vodeni sportovi

Jedrenje, surfovanje, plivanje, kajaking, paraglajdin, džet ski, lista ide u nedogled. O da, baš sve ovo možete raditi dok ste na letovanju na Malti. U sredini Sredozemnog mora gde je voda topla i zavodljivo plava naći ćete idealno mesto da isprobate sve „okeanske“ aktivnosti. Štaviše, Malta je proglašena drugom najboljom destinacijom za ovakvu vrstu sportova, ali i ronjenje zbog mnogih olupina iz Drugog svetskog rata koje možete posetiti.

Komino / thinkstock photo

Idealna klima

Čitave godine je sunčano i toplo, tako da nema nikakve brige da ćete morati da ostanete u apartmanu jer je napolju kiša.

Nije sve u moru

Ako niste ljubitelj vodenih sportova i volite da ste na „suvom“ onda Malta ima i te kako puno toga da vam preporuči. Oni aktivniji mogu da planinare, jašu konje, voze karting po peščanim plažama i idu na safari džipovima.

Valeta / thinkstock photo

Ako uopšte niste sportski tip

Koliko je Malta lepa uverila nas je i serija Game of Thrones koja je snimana na raznim lokacijama od Malte do Gozoa. Tvrđava Rikasoli korišćena je za potrebe snimanja Gladijatora. Posetite i Mdinu, odnosno Stari grad koji obiluje prodavnicama, muzejima i uskim uličicama. Uputite se i u Komino odakle se pruža najlepši pogled na more. Tu je i Valeta u kojoj se nalazi čuvena katedrala Svetog Jovana – neverovatno barokno mesto otvoreno 1577. godine, ali i Laskaris ratne sobe u kojima ćete prolaziti podzemnim tunelima koji su korišćeni u Prvom svetskom ratu.

Savet: Obratite pažnju dok se budete šetali ulicama - između kuća se krije mnoštvo zanimljivosti i panorama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.