Izvor: B92

Kao posledica skandala otkazivanja preko 2.200 putovanja u turističkoj ageniciji S.A.B., javlja se nepoverenje kod putnika i prema ostalim agencijama.

Iako na tržištu rade mnoge kredibilne agencije, zbog prirode posla mnoge turističke agencije su imale situaciju da im se otkaže smeštaj u poslednjem trenutku, ali su učinile sve da putnici to ne osete i na svojoj koži.

foto: privatna arhiva

Miloš Jovović, direktor turističke agencije Travelland, koja ima tradiciju dugu 22 godine, kaže za Kurir da je tokom svog poslovanja agencija imala na hiljade klijenata koji su posle putovanja bili zadovoljni:

“Osećamo potrebu da se distanciramo od pređašnjih nemilih događaja, jer kao ozbiljan privredni subjekat možemo da kažemo da su svi naši komitenti zadovoljni dosadašnjom saradnjom. Nismo imali problem sa solventnošću, računi nam nikad nisu bilu u blokadi, dobavljači su uvek isplaćeni na vreme, a klijenti zadovoljni. Travelland poseduje sve neophodne licence i dozvole za obavljanje ove delatnosti, pa tako i polisu insolvetnosti osiguravajuće kuće kojom su naši putnici osigurani u slučajevima insolventnosti i naknade u slučaju štete nanete putniku“, rekao je.

A nije da se ni Travelland nije suočio sa sličnim problemom kada su 2016. hoteli Holidays in Evia i Eretria Village u Grčkoj bez naznake potpuno bankrotirali i otkazali u poslednjem trenutku smeštaj putnicima. Tada Travelland nije izdao svoje putnike i ostavio ih na cedilu, već im je ekspresno omogućio uslugu u novom hotelu Simatro Beach, koji je bio i do dva i po puta skuplji od prvog.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.