Izvor: B92

Crna Gora je odavno poznata po svojim lepotama, a primorje svojim raznovrsnim plažama samo doprinosi tome.

Naime, u neposrednoj blizini Svetog Stefana, ispod magistralnog puta ka Petrovcu nalazi se malo poznata plaža Crvena Glavica koju čini čak sedam plaža! Oni mlađi će znati jer se istim putem silazi i do restorana Galija koja je sada najpopularniji deo Glavice.

Ipak, tik do Galije nalazi se mirna plaža na čijoj se sredini nalazi rustični bar iz kojeg dopiru zvuci muzike Manua Čaoa. Iako je golotinja nešto što se retko danas može videti na njoj, zanimljivo je da je Crvena Glavica bila najpoznatija nudistička plaža na Budvanskoj rivijeri.

foto: thinkstock

Crvenkasta boja šunka i oblutaka krasi ovu malenu plažu koja predstavlja svojevrsnu tampon zonu između mora i guste šume koja se odmah iznad nje prostire.

Dobila je ime po brežuljku iznad nje koji je sačunjen od stena crvene boje. Do plaže se može stići kolima, a neke uvalice su dostupne čamcem ili plivajući.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.