Pod Bukuljom zdravlje i istorija

Aranđelovac je vekovima u znaku kisele vode, belog mermera i bogate prošlosti. Ponosni na park Bukovičke banje. Jezero Garaši mami ribolovce, a etno-restorani gurmane

Novosti.rs/M.S.
Pošaljite komentar
 1. Stoji da je Aranđelovac lep kao i park, ali ne znam da li bih ponovo mogla da odem i prođem pored Starog zdanja a da mi ne stane knedla u grlu i da ne zaplačem.
  Tuga. Sramota. Jedan od mnogih primera propadanja i nebrige u Srbiji...kao i mnoge prelepe građevine koje su ljudi nekada sazidali a danas ne mogu ni da ih okreče i održavaju.
  Da vas srce zaboli...
  (VJ, 1. mart 2014 03:43)

  # Link komentara

 2. Ovog leta smo bili u Aranđelovcu stalno. Jeli smo ćevapa i pili piva i jeli pite. Bilo nam je super za igranje dece koja su se jurila i igrala po ceo bukovički dan. Ne znam koliko im je ona voda zdrava ali mislim da je mojoj ženi pomogla za čir u želucu. Ja sam sa strane gledo i pijucko ladno pivce dok je žena jurila za decom a kad su bezobrazni ja viknem. Dogovorili smo sa domaćinima da dođemo ponovo ako deca budu makar vrlo dobra naredne godine. Bolje je to nego more. Šta ćenam more ka dimamo Srbiju i Šumadiju.
  (Ivan, 23. septembar 2013 10:14)

  # Link komentara

 3. U prelepom Parku Bukovičke Banje u Aranđelovcu su pre 20ak dana postavljene sramne table sa još sramnijim zabranama. Grupa građana je, nezadovoljna time, pokušala da razgovara sa Upravljačem parka ali, na žalost, nije uspela da postigne dogovor. Čak smo saznali od Upravljača (direktor JKP "Zelenilo") da je u planu ograđivanje Parka i naplaćivanje ulaza. Zbog toga je pokrenuta peticija [link] , pa molim sve zainteresovane turiste i građane da se potpišu. Hvala!
  (Svi za Park - Park za sve!, 17. septembar 2013 13:14)

  # Link komentara

 4. Raduje me ovaj tekst, kao i lepi komentari o gradu. Aranđelovac zaista ima šta da ponudi svojim posetiocima. Ali, kao što je gospodin lepo primetio, nikako ga ne možemo nazvati varošicom.
  (Milica, 17. septembar 2013 12:17)

  # Link komentara

 5. Najlepsi deo Srbije. Sumadija.
  (Vladimir, 14. septembar 2013 12:47)

  # Link komentara

 6. Aranđelovac je na popisu iz 2011. godine imao 24580 stanovnika, a opština Aranđelovac ih je imala 46079.
  Zašto ga zovete "varošica"? Gde je granica između grada i varošice?
  Po meni, Aranđelovac ima sva obeležja grada, ne bih rekao ni da je gradić, a kamoli varošica.
  Kada je reč o znamenitosti ovog mesta, meni je najinteresantnija pećina Risovača, sa figurama pećinskih ljudi, pećinskog medveda, pećinskog lava, i ostacima kostiju raznih izumrlih životinja. Nisam odavno bio u Aranđelovcu, nadam se da je pečina u dobrom stanju.
  (Zoran Janković, 14. septembar 2013 12:34)

  # Link komentara

 7. Ovog leta proveo sam sa porodicom desetak nezaboravnih dana u Arandjelovcu. Bilo nam je toliko lepo da smo 'zaboravili' da u posedu imamo kucu i u selu Babe kod Kosmaja i apartman na Divcibarama. Garasko jezro je predivno, izgleda kao iz Tolkinovih romana , kupali smo se u njemu svaki dan i bezali od tropskih vrucina koje su vladale krajem jula, jahali smo konje i posetili sjajnu izlozbu ulja na platnu nasheg poznatog slikara Zivomira- Zike- Popovica. Fortuna , lanac prodavnica slican je Mini Maksiju samo znatno bolje opremljen a cene su nize. Sve u svemu , bravo za Aarandjelovac, bilo je to lepo i neocekivano iznenadjenje. dolazimo ponovo sledece godine.
  (Zoran Danilovic, 14. septembar 2013 10:39)

  # Link komentara