Život stanuje u naličju Barselone

U prestonici Katalonije živi oko 280.000 imigranata, koji su razvili paralelnu estetiku, ni nalik mondenskom imidžu fontana, trgova i Gaudija

Pošaljite komentar
 1. Sto voolim ove multi-kulti tekstove. Sta je ono, ljudi se brckaju u nekim otpadnim vodurini, svugde prljavstina, a zamotane copave zene idu sa buljucima dece...To je kao kad bi neko za nas Karton city rekao da je lep jer pripada drugacijij kulturi. U koji god evropski grad su masovno dosli azijski(Pakistan, Indija), africki i bliskoistocni emigranti, upropastili su ga.
  (rusitelj snova, 11. mart 2015 10:22)

  # Link komentara

 2. Ova prva slika je jedna ulicica caree de hospital, odmah se ulazi iz sredine ramblasa. Bio sam prosle dodine u tom hostelu.
  (David, 15. avgust 2013 14:34)

  # Link komentara

 3. I dok tamo mrze korporacije ovde se raduju stranim investitorima...Uvek kaskamo za svetom.
  (sasa, 14. avgust 2013 09:49)

  # Link komentara

 4. Hmm,ne znam bas sta je pisac hteo da kaze.U svakoj metropoli imate kvartove gde je sirotinja.I ne cudi,ako se ima u ivdu da u centru grada m2 staje od 8 do 10000 evra,a da je u predgradju 5000 dok u selima 20-ak kilometara od grada je 2000 evra.Na zalost kako se kriza zahuktava sve je vise "skvotera" koji ne mogu da priuste sebi krov nad glavom pa upadaju u napustene ili prazne zgrade.Medjutim mene nikad nije fascinirala takva vrsta "umetnosti".Imam je ovde u Beogradu u izobilju.Ono sto je najvaznije je da imate velegrade sa siromasnim kvartovima,ali nigde nemate da je ceo grad pretvoren u siromasni kvart,kao kod nas.S druge strane moze svako da ima svoje misljenje,ali nikakav sirotinjski kvart ne moze da umanji ni lepotu ni vrednost arhitekture Barselone.To je jedan od najlepsih gradova u kojima sam bio i zao mi je sto se mnogi nasi sugradjani nisu ugledali na vecinu stanovnika Barselone,nego upravo na tih 280000 imigranata.I ne cudi me sto Pakistanci i ostali zive u tome kvartu i nemaju za bolje,ali oni ostali se ne ponasaju kao imigranti i ne prljaju i ne ruze svoj grad.Uostalom zivot je tamo jako skup, pa sigurno da ne moze svako da dodje da zivi u Barseloni.Ono sto je za pohvalu je da su oni mnoge te kvartove,sa industrijom,stracarama i ostalom bedom jos pre Olimpijade 92 godine porusili kao recimo u Barseloneti i napravili lep i moderan deo grada.Ali eto,kiselo je grozdje,rece lisica.
  (Barselona forever, 14. avgust 2013 09:44)

  # Link komentara

 5. Raval je stvarno prelep. Ako vas zanima privatan smestaj bacite pogled na ove linkove.

  [link]

  [link]

  [link]

  [link]
  (Nikola, 13. avgust 2013 11:04)

  # Link komentara

 6. Nije po tom pitanju Barselona nista specificna,naprotiv...
  Usvim velikim gradovima(Pariz,London,Berlin,...) je rezlika izmedju lica i nalicja ogromna
  (danko, 12. avgust 2013 15:51)

  # Link komentara

 7. Fin tekst, radujem se Barseloni oktobra. Postoji li način da se nekonvecionalni vodič kontaktira? Kako ga naći na internetu, pod kojim imenom?
  (Uroš, 12. avgust 2013 09:53)

  # Link komentara

 8. Divan tekst. Uvek treba gledati i i druge krajeve gradova, a ne samo centar. Kad skupim nekad para pa odem u Barselonu, imaću ovo na umu.
  (Student, 11. avgust 2013 18:53)

  # Link komentara